Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:24:20

Спеціалізована прокуратура захистила землі військового аеродрому "Прилуки" від протиправного вилучення

02.06.2021   14:24Агенцiя

Чернігівською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону в інтересах держави в особі Міністерства оборони України оскаржено рішення суду щодо передачі права власності на земельну ділянку, яка входить до складу земель оборони.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що Прилуцькою районною державною адміністрацією Чернігівської області, всупереч вимог Земельного кодексу України, Закону України «Про використання земель оборони», допущено прийняття управлінських рішень та здійснено державну реєстрацію постійного користування земельною ділянкою за Прилуцькою дослідною станцією Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України.

Проте до даної ділянки безпідставно увійшла частина земель оборони площею 4,7 га, зокрема, злітно-посадкова смуга військового аеродрому «Прилуки».

Таким чином здійснено протиправне вилучення частини військового аеродрому.

Судові тяжби щодо повернення вказаних земель оборони тривали з 2018 року.  

31.05.2021 Північний апеляційно-господарський суд скасував  рішення суду першої інстанції та відповідні правовстановлюючі документи. Позовні вимоги Чернігівської спеціалізованої прокуратури судом задоволено повністю.

Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону і надалі професійно вживатиме заходи представницького характеру щодо ефективного захисту інтересів держави.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини