Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:00:10

Під час вебінару розповіли про напрями підтримки місцевих товаровиробників

27.05.2021   12:13Агенцiя

Про фінансову, інформаційно-консультаційну підтримку місцевих товаровиробників, їх промоцію та реалізацію політики розвитку підприємництва говорили, 26 травня, на семінарі, що відбувся в Чернігівській облдержадміністрації.

Організатори заходу – Департамент розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської облдержадміністрації. Цільова аудиторія –  представники райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування області, громадських організацій, об’єднань підприємців, бізнес-асоціацій та підприємств.

З вітальним словом до учасників вебінару звернулася директорка Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської облдержадміністрації Олександра Хомик, яка зазначила, що метою цього  заходу є сприяння збільшенню присутності та обсягів реалізації товарів місцевого виробництва на внутрішньому і зовнішніх ринках, а також підтримка сталого та ефективного розвитку малого і середнього підприємництва. Для цього, починаючи з 2018 року, реалізується кампанія «Чернігівщина, купуй рідне», спочатку в рамках обласної Програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2017-2020 роки, а з 2021 року – у рамках Комплексної Програми підвищення конкурентоспроможності Чернігівської області на 2021-2027 роки «Чернігівщина конкурентоспроможна», і одним з важливих її напрямів є підтримка місцевих товаровиробників. У рамках Програми вживаються заходи щодо їх інформаційно-консультаційної, фінансової підтримки та промоції.

Далі  Олександра Хомик всебічно висвітлила актуальну тему щодо підтримки місцевих товаровиробників за усіма запровадженими на регіональному рівні напрямами такої підтримки, серед яких – здійснення часткового відшкодування витрат підприємств області: на участь у виставково-ярмаркових заходах на національному та міжнародному рівнях; з сертифікації продукції або систем управління; проведення щорічного обласного конкурсу «Кращий товар Чернігівщини» тощо. І запропонувала представникам бізнес-середовища максимально використовувати усі чинні вектори підтримки.

Тему підтримки малого і середнього підприємництва висвітлили у своїх виступах заступник директора Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської облдержадміністрації – начальник управління бізнес-клімату, споживчого ринку та ціноутворення Світлана Полторацька і заступник генерального директора Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області» Марія Фінюк.

Як зазначила Світлана Полторацька, малий та середній бізнес є основою економіки області, тому розвиток цього сектору є пріоритетним напрямом діяльності обласної державної адміністрації і серед ключових його векторів - створення сприятливого середовища для розвитку бізнесу, фінансово-кредитна, інвестиційна, інформаційна та консультаційна підтримка, розвиток регіональної інфраструктури підтримки підприємництва, підвищення конкурентоспроможності та інноваційного потенціалу, популяризація підприємницької культури та розвиток підприємницьких навичок, вдосконалення системи надання адміністративних послуг.

Про фінансово-кредитну та інформаційно-консультаційну підтримку суб’єктів малого і середнього бізнесу поінформувала Марія Фінюк.

Тему щодо реалізації проєкту розвитку хаб-системи підтримки підприємництва, інновацій і стартапів у Чернігівській області висвітлила заступник директора Агенції регіонального розвитку Чернігівської області, керівник Центру підтримки підприємництва, інновацій та стартапів Олена Муравйова та розповіла про роботу Центру і перспективні напрями його діяльності.

Про програми підтримки агропромислового комплексу поінформував заступник начальника управління розвитку сільського господарства – начальник відділу аналізу АПК та розвитку сільських територій Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської облдержадміністрації Василь Жук.

Переконана, що інформація, озвучена спікерами, буде корисною з точки зору практичного застосування, у першу чергу, для представників бізнесових кіл, - зазначила Олександра Хомик і запросила керівників підприємств скористатися можливостями як фінансової, так і інформаційно-консультаційної підтримки, а представникам райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування області запропонувала поширювати інформацію щодо запроваджених механізмів підтримки місцевих товаровиробників та залучати якомога більшу їх кількість до участі у чинних програмах підтримки.

Завершуючи вебінар, Олександра Хомик зазначила, що результатом започаткованих ініціатив з підтримки місцевих товаровиробників є забезпечення їх ефективного розвитку,  підвищення конкурентоздатності продукції і товарів місцевого виробництва, розширення ринків збуту, покращення іміджу, а в кінцевому підсумку - активізація подальшого сталого розвитку економіки регіону, створення нових робочих місць і забезпечення зайнятості населення, підвищення рівня його доходів і добробуту, збільшення податкових надходжень до місцевих бюджетів та надання доступу до якісних місцевих товарів і продукції.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.