Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:25:19

У річку Стрижень вселено півтори тонни молоді коропа

27.05.2021   07:50Агенцiя

26 травня до річки Стрижень, на третій водоймі в районі Стрілецької Набережної, було випущено більше 15 тис. екземплярів молоді коропа, загальною вагою 1 515 кг. Середня наважка однієї особини становила 100 г.

Вселення здійснювалось за рахунок компенсаційних коштів за збитки рибному господарству України від проведення робіт на землях водного фонду по робочому проекту «Реконструкція об’єкта «Екологічне покращення гідрологічного режиму та санітарного стану водойми № 3 в районі вулиці Стрілецької у місті Чернігові».

Замовником даних робіт виступало Управління капітального будівництва Чернігівської міської ради. Зарибок, на суму 127 200 грн, закуплений в ПрАТ «Чернігіврибгосп».

Вселення проводилося відповідно до Порядку штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання, затвердженого наказом Мінагрополітики від 07.07.2012 № 414.

Контроль за процесом зариблення та охорону місць вселення водних біоресурсів здійснювали спеціалісти Управління Державного агентства рибного господарства у Чернігівській області.

«Шановні рибалки – любителі, будьте свідомими, якщо в цей період ви спіймаєте на вудку чи спінінг молодь коропа, будь ласка випустіть її до водойми. Дайте рибі акліматизуватися та підрости», - наголосив начальник Чернігівського рибоохоронного патруля Микола Каленюк.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини