Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:24:40

Анна Коваленко: Підписаний Меморандум посилить ефективність співпраці влади та бізнесу

20.05.2021   10:13Агенцiя

Анна Коваленко від імені облдержадміністрації, Сергій Меженний від Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців, керівники ТОВ «Чернігівський автозавод», «Чернігівський ковальський завод» та «Український кардан» підписали сьогодні Меморандум про співпрацю та узгоджені дії.

Кінцева мета документа — підвищення рівня платоспроможності мешканців області, збільшення їхніх трудових доходів та поліпшення добробуту. Досягти цього, на переконання учасників зустрічі, можна завдяки стабільному економічному розвиткові регіону, що ґрунтується на ефективному соціальному партнерстві бізнесу та влади.

— Одним з пріоритетів ОДА є виведення Чернігівщини до десятки областей з найвищим рівнем заробітної плати, — зазначила Анна Коваленко. — Мета майже недосяжна, але ми до неї йдемо. Працюємо для цього в кількох напрямках. Один із них — допомога розвиткові підприємств. Натомість від них чекаємо підвищення заробітної плати працівників. Підписаний сьогодні Меморандум фіксує наші наміри.

Перш ніж підписати Меморандум, голова облдержадміністрації оглянула виробничі цехи підприємств, обговорила з їхніми керівниками проблеми та можливі шляхи їх вирішення. Серед основних — розширення ринків збуту продукції та пошук нових замовників як всередині країни, так і за її межами. Адже сьогодні заводи працюють далеко не на повну потужність. Анна Коваленко запевнила, що облдержадміністрація активно сприятиме налагодженню результативного діалогу чернігівських виробників із закордонними партнерами.

З іншого боку, не менш важливим є питання забезпечення кадрами — на підприємствах не вистачає кваліфікованих робітників. Тож було вирішено більш детально вивчити можливості дуальної освіти, поглибити співпрацю підприємств із професійно-технічними навчальними закладами.

— Відвідані сьогодні підприємства значною мірою визначають промисловий потенціал Чернігівщини. Тож у їхньому економічному зростанні зацікавлені усі сторони Меморандуму. І ми маємо надію, що спільними зусиллями зможемо здолати виклики економічної кризи, стимулювати розвиток підприємств та отримати в результаті підвищення рівня життя населення області, — підсумувала Анна Коваленко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.