Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:17:53

Відбулось прощання та поховання військовослужбовця 58 окремої мотопіхотної бригади

17.05.2021   07:52Агенцiя

16 травня відбулось прощання та поховання військовослужбовця 58 окрема мотопіхотна бригада ім. гетьмана Івана Виговського сержанта Павла КОЛЕСНИКА, який загинув від кулі снайпера російських збройних формувань в зоні проведення ООС на Сході країни.

Попрощатись із загиблим військовослужбовцем до Кафедрального собору святої великомучениці Катерини прийшли військовослужбовці Чернігівського гарнізону, побратими Воїна, ветерани російсько-української війни, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, члени громадських організації і небайдужі мешканці міста.
 
До ритуалу прощання була залучена Почесна варта із військовослужбовців Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова та військовий оркестр навчального закладу.

Спочатку в храмі відбулась заупокійна літія за участі настоятеля храму протоієрея Романа КІНИКА та головного капелана оперативного командування «Північ» протоієрея Антонія Панасенка, яка завершилась виконанням Державного Гімну України всіма присутніми на заході.
 
До катафалку, після мітингу, процесія прямувала через коридор сотен військовослужбовців, які схилили коліно, віддаючи шану Воїну, якій поклав своє життя заради збереження суверенітету та територіальної цілісності країни і збереження мирного неба над більшою частиною її території. Серед них були і люди в одностроях із блакитними пов’язками «ТрО» - це резервісти, які на даний час перебувають на планових зборах з підрозділами 119 бригади ТРО Чернігівської області, прийшли вшанувати пам'ять Воїна і провести його в останній путь.
 
Далі процесія попрямувала до села  с.Нове, Чернігівського району. Живим коридором, схиливши коліно, зустрічали траурну процесію резервісти Чернігівського батальйону ТрО та мешканці  Седнева.
 
Поховали Воїна із дотриманням встановлених та затверджених Міністерством оборони України нових ритуалів українського війська: виконанням салюту, Державного Гімну України та врученням сім’ї загиблого Державного Прапору України, яким під час церемонії прощання була накрита труна сержанта, а військовий комісар Чернігівського об’єднаного міського комісаріату полковник Олег ГОНЧАРУК вручив родині Грамоту пошани та скорботи.

Відділ морально-психологічного забезпечення та зв’язків з громадськістю Чернігівського обласного ТЦК та СП

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини