Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:00:25

Сприяння у розв’язанні проблемних питань – основна мета робочої поїздки Олени Дмитренко до Холминської громади

14.05.2021   09:25Агенцiя

Голова обласної ради Олена Дмитренко з робочою поїздкою відвідала Холминську селищну територіальну громаду, що у Корюківському районі. Олена Дмитренко разом із зустрілася з депутатами Холминської селищної ради та працівниками виконавчого апарату.

Селищний голова Василь Чеботарь поінформував про діяльність депутатського корпусу, ухвалені радою нинішнього скликання рішення. Мова йшла про напрацювання та позитивні зміни в громаді, у складі якої 15 населених пунктів. Окрему увагу було приділено обговоренню проблемних питань, зокрема дефіциту бюджету, шляхів наповнення його дохідної частини, фінансуванню закладів бюджетної сфери в умовах децентралізації. Це стосується і функціонування Козилівської та Холминської ЗОШ І-ІІІ ступенів та дошкільних навчальних закладів. У числі ключових питань, які турбують місцевих мешканців, наразі залишається ремонт доріг.

Голова обласної ради цікавилася співпрацею з підприємствами, що розташовані на території ради. За словами очільника селища, ДП «Холминський спиртовий завод» та ДП «Холминське лісове господарство» долучаються до життя громади, її нагальних потреб та надають регулярну допомогу.

Василь Чеботарь відзначив, що приділяється належна увага благоустрою територій населених пунктів громади, налагодженню централізованого вивезення сміття з домогосподарств холминчан. На території громади працює Центр надання адміністративних послуг Холминської селищної ради та пожежна охорона. Також створено умови для надання соціальних послуг, задоволення культурних потреб населення, у цьому посадовці переконалися оглядаючи Будинок культури, де зараз тривають ремонтні роботи.

Під час відрядження Олена Дмитренко оглянула приміщення амбулаторії, де зустрілася з медперсоналом та дізналася про умови медичного обслуговування населення у період протидії коронавірусній хворобі, та побувала в новозбудованому лікувальному-профілактичному закладі загальної практики-сімейної медицини,.

У контексті діалогу було порушено питання подальшої долі інфраструктурних об'єктів, а саме будівлі амбулаторії, яка має значні площі, після відкриття нового медзакладу.

Оскільки тема ефективного використання комунального майна, як фінансового потенціалу, перегукується з основним принципом децентралізації - спроможністю громад, то, за словами голови обласної ради, для створення усіх необхідних умов розвитку громад важливим залишається питання завершення реформи децентралізаціі. Після першого етапу реформи і зміни конфігурації адміністративно-територіального устрою, децентралізаційні перетворення мають відбутися в сфері розподілу податків.

Олена Дмитренко висловила сподівання, що підготовлені обласною радою пропозиції до Верховної Ради України стосовно законодавчого закріплення розподілу податків між державним та обласним бюджетом на рівні 60% та 40% відповідно та інші заходи, забезпечать сталий розвиток територій в нових умовах.

– В Холминській громаді вперше, але, сподіваюся, що не в останній раз. Будемо відвідувати райони області та знайомитися зі станом справ на місцях, а також тими процесами, які відбуваються в громадах. Ми не кабінетні працівники. До того ж, приймаючи рішення потрібно володіти об'єктивною ситуацією та достовірною інформацією, аби врахувати всі тенденції та важливі особливості кожного населеного пункту незалежно від його місця розташування, – сказала голова обласної ради.

Наступним об'єктом соціальної інфраструктури, який відвідали голова обласної ради та її радник, був дошкільний навчальний заклад, де, піклуючись про гармонійний та всебічний розвиток підростаючого покоління, зараз облаштовують тренажерну залу з оздоровчими системами для групових програм та персональних тренувальних вправ малечі.

Оглядаючи притоку Десни річку Убедь, що протікає центром селища, постало питання проведення очищувальних робіт та включення їх до переліку заходів обласного Фонду охорони навколишнього середовища.

Цього ж дня голова обласної ради Олена Дмитренко із своїм радником Тетяною Федюк побували в селі Жукля Холминської селищної ради та зустрілися зі старостою Іриною Прохоренко. Увагу поважних гостей привернула Свято-Покровська церква, яка є окрасою і візитівкою села.

Староста села розповіла, що православний храм зі столітньою історією тривалий час був об'єктом правовстановлюючих суперечок, але зараз не знаходиться на балансі жодної організації. У діючій на даний час церкві відбуваються богослужіння, але враховуючи поважний вік, будівля потребує комплексу заходів з відновлення. Тож Ірина Прохоренко звернулася до голови обласної ради стосовно ремонтно-реставраційних робіт пам'ятки архітектури національного значення XX століття.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини