Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:21:48

У Чернігові за останній місяць близько 100 людей померли від COVID-19

12.05.2021   09:58Агенцiя

Станом на 10 травня більшість областей України знаходиться у жовтій зоні за рівнем епідемічної небезпеки по розповсюдженню коронавірусної інфекції, в тому числі й Чернігівська область.

За минулий тиждень по місту Чернігову стабільно зменшується кількість захворілих та госпіталізованих. Динаміка уповільнена, але зменшення показників все ж таки спостерігається. Хоча останні три дні, починаючи з 8 травня, спостерігається збільшення кількості госпіталізованих.

За 18-й тиждень року захворіло 449 осіб (-9,7%), 116 госпіталізовано у міські лікарні (-16%), 21 особа померла.

Про це повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольга Малець на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді 11 травня.

За її словами, тенденція до зменшення є й за індикаторними показниками (за 14 днів). Загальна кількість захворілих – 946 осіб, середньодобова – 68.

Станом на 10 травня на ліжку у ковідних відділеннях міських лікарень перебуває 258 осіб (48,2% від загального ліжкового фонду). З них 174 хворих потребують кисневої підтримки, зокрема 5 осіб – на ШВЛ-апаратах (зайнятість ліжкового фонду – 37,2%).

Наразі різними типами вакцин по області щеплено близько 19 тисяч мешканців, по Чернігову - близько 7,5 тисяч людей. У міських лікарнях на залишках є незначна частина вакцин, але періодично препарат поступає в заклади, тобто великих перерв – немає.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко акцентував, що останні дні кількість госпіталізованих зростає. Реальну ж картину можна буде побачити орієнтовно 20 травня, як наслідок святкових днів. І орієнтовно до кінця травня є надія щодо стабілізації ситуації. Летальні випадки, на жаль, по місту теж є.

- Тільки за останній місяць близько 100 чоловік померли від COVID-19. Це серйозна цифра. Тому прохання – максимально про це казати людям. Зокрема, й про необхідність дотримання карантинних заходів. Крім вакцинації, інших варіантів, які б впливали на ситуацію – немає, - сказав він.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини