Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:44:03

Обласна рада започаткувала роздільне сортування побутових відходів

08.05.2021   10:33Агенцiя

В адмінбудівлі обласного представницького органу впроваджується роздільне сортування сміття.

Прагнення керівництва обласної ради започаткувати сортування вторсировини і тим самим зробити свій внесок у збереження довкілля та підвищення якості життя підтримали й екоактивісти Чернігівщини.

З цією метою під керівництвом Ніни Лемеш була проведена потужна організаційна та інформаційна робота, аби якомого ефективніше та якісніше організувати процес сортування в приміщенні обласної ради.

Керівник громадської організації «Еко Місто Чернігів» Сергій Безбородько ознайомив працівників установ, які розміщені в адмінбудівлі обласної ради, з основними правилами роздільного сортування та утилізації відходів. Під час зустрічі акцентувалась увага на важливості мінімізації використання пластику, одноразового посуду тощо та зменшенні шкідливого впливу на навколишнє середовище і здоров'я людей.

Оскільки обсяг побутових відходів щороку зростає, то сортування, завдяки подальшій переробці чи утилізації, допомагає зменшити їхню кількість. Без цього сміття буде тільки й далі накопичуватися та забруднювати повітря, ґрунт та воду. Сміттєзвалище поблизу обласного центру заповнене повністю, а більшість відходів, які потрапляють на смітник, придатні для повторного використання. Приміром, з 400 алюмінієвих баночок можна зробити раму для велосипеда. Макулатура придатна для виготовлення різноманітних паперових та пакувальних виробів, а пластик – для предметів домашнього вжитку. За допомогою спалювання вторинних відходів чи неліквідного пластику, який йде без маркування і не підлягає переробці, можна також генерувати електричну та теплову енергії.

Прийом вторинної сировини зараз здійснюється у приміщеннях, наданих Національним університетом "Чернігівська політехніка", за адресою: м. Чернігів, вул. Бєлова, 4.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини