Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:24:31

Проведено перше засіданні комісії з проведення конкурсів за програмою "Соціальне партнерство"

30.04.2021   10:47Агенцiя

29 квітня стартував конкурс проєктів, що можуть реалізовуватися за кошти обласної програми «Соціальне партнерство» у 2021 році.

Обласна Програма "Соціальне партнерство» на 2021-2023 роки" була розроблена на основі пропозицій громадських організацій Департаментом соціального захисту населення ОДА та затверджена рішенням Чернігівської обласної ради від 26 січня 2021 року № 18-2/VIII.

Метою та пріоритетними напрямками діяльності Програми є забезпечення взаємодії між органами влади (Чернігівською обласною радою, Чернігівською обласною державною адміністрацією) та громадськими організаціями, діяльність яких має соціальну спрямованість з вирішення актуальних соціальних питань, підвищення рівня соціального захисту окремих категорій населення, підтримки громадських ініціатив, сприяння розвитку громадянського суспільства із залученням коштів обласного бюджету.

Програма передбачає надання фінансової допомоги на забезпечення належної організації та проведення загальнообласних соціальних заходів, заходів до державних свят та визначних дат.

Для розгляду конкурсних проєктів була створена профільна комісія.

Провела перше засідання конкурсної комісії її очільниця, заступник голови облдержадміністрації Олена Дума.

В ході роботи члени конкурсної комісії затвердили регламент з оцінювання представлених проєктів та захисту конкурсних пропозицій, яким затвердили критерії відбору та приступили до розгляду поданих заявок і матеріалів, що надійшли від обласної організації УТОГ, обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану, громадських організацій «Центр медико-соціальної і фізичної реабілітації «ІНТЕГРАЦІЯ» та «Спілка 13 батальйону територіальної оборони», обласної організації «Союз Чорнобиль України», обласної організації ветеранів України, обласної організації УТОС, обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля та Товариства Червоного Хреста України.

За значною часткою проєктів розглядалась можливість фінансування для покриття витрат на оренду приміщення, сплати комунальних послуг та енергоносіїв.

Також до уваги членів комісії були представлені такі соціально-важливі проєкти, як популяризація муніципальних електронних сервісів серед глухих та організація туристичного відпочинку людей з інвалідністю.

Громадська організація «Спілка 13 батальйону територіальної оборони» подала на розгляд цікавий проєкт для проведення виставок мистецьких робіт ветеранів АТО та поширення через мистецькі практики інформації про воєнні події на сході України з метою надання можливості для реалізації творчих ініціатив захисників Вітчизни, залучення їх до активної громадської діяльності та привернення уваги до потреб учасників АТО/ООС та членів їх сімей.

Граничний обсяг фінансування одного заходу, що подається для участі в конкурсі, становить 100 тисяч гривень, а для компенсації витрат на оренду приміщення, оплату комунальних послуг та енергоносіїв громадської організації - у сумі 50 тисяч гривень.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини