Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:21:50

Місцеві бюджети Чернігівщини отримали протягом першого кварталу понад 1,6 млрд гривень податків

29.04.2021   07:50Агенцiя

До місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у січні-березні 2021 року надійшло 1,6 млрд грн від сплати податків і зборів. Про це повідомляють у Головному управлінні ДПС в Чернігівській області.

Найбільшу частку у загальній сумі – понад 62 відс. - займає податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено понад 1 млрд гривень.

Податку на майно (за земельні ділянки, житлову та нежитлову нерухомість, а також автомобілі преміум-класу) сплачено 223 млн грн., що становить 13,7 відс. доходів бюджетів територіальних громад. Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 241 млн гривень (14,8 відс.).

Решта податків і зборів у загальній сумі становить понад 9 відс. обсягу надходжень: податку на прибуток сплачено 32,7 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 53,6 млн грн, акцизного податку від реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 36,8 млн грн, плати за ліцензії на виробництво та продаж підакцизних товарів – 3,9 млн грн, екологічного податку – 6 млн гривень.

Четверту частину надходжень від сплати податків до місцевих бюджетів області забезпечили установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (майже 26 відс. загальної суми або 420 млн грн). Також у значних розмірах сплачено податки представниками галузі сільського господарства (18 відс. або 293 млн грн) та промисловості (близько 15 відс. або 241 млн грн). Від громадян надійшло 239 млн грн податків з підприємницької діяльності та плати за майно (14,7 відс. загальної суми).

Суб’єктами господарювання, що працюють у сфері торгівлі та громадського харчування, сплачено 132 млн грн (8 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – 88,6 млн грн (5,5 відс.), галузі лісового господарства – 60 млн грн (3,7 відс.), будівництва – 23 млн грн (1,4 відс.).

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.