Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:43:17

Поліція застерігає громадян від шахраїв, що представляються співробітниками пенсійного фонду чи соціальних служб

27.04.2021   07:05Агенцiя

Поліцейські Чернігівщини застерігають населення від незнайомців, які під виглядом «переоформлення пенсії» можуть заволодіти коштами довірливих громадян.

Поліція закликає громадян бути обачними і не довіряти незнайомцям, які видають себе за співробітників пенсійного фонду чи соціальних служб та пропонують мешканцям Чернігівщини нібито вигідно «переоформити пенсії».

Під час бесіди шахраї пропонують пенсіонеру укласти договір, який допоможе підвищити розмір пенсійних виплат. Цей документ передбачає певну «винагороду» за «турботу» незнайомця, але пенсіонер дізнається про це вже після підписання паперів.

Поліція наполегливо рекомендує громадянам пенсійного віку не проводити жодних фінансових операцій з невідомими вам особами. Спекулюючи довірою, зловмисники можуть здійснювати незаконні маніпуляції з вашими коштами.

Поліцейські застерігають громадян літнього віку: будь-які перерахунки пенсійних виплат слід проводити лише у профільних установах та організаціях.

Також поліція закликає громадян не впускати до своїх осель незнайомців. Не відчиняйте дверей та не запрошуйте їх увійти у будинок. Завжди перевіряйте документи та надану незнайомцями інформацію.

У разі, якщо візитери представляються співробітниками комунальної служби чи соціальними працівниками, – зателефонуйте диспетчеру чи в соціальну установу, щоб з’ясувати чи направляли їх на вашу адресу.

Якщо неподалік свого дому чи оселі сусідів ви помітили невідомих осіб, які здаються вам підозрілими – телефонуйте на «102».

Поліція закликає молоде покоління провести роз’яснювальну роботу зі своїми літніми родичами та розказати їм про найпоширеніші шахрайські схеми.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини