Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:43:49

На в’їзді в Чернігів висадили дубову алею, присвятивши її пам’яті загиблих за Україну

24.04.2021   13:32Агенцiя

Чернігів завжди славився своїм найкрасивішим в’їздом серед обласних центрів в Україні – а, можливо, і в світі. Тепер цей в’їзд будуть супроводжувати дуби, які висаджені з ініціативи родин загиблих.

На цьому місці представники їх організацій та міського керівництва спільно провели символічну акцію - висадили кілька дерев у молодій дубовій алеї, ака стоятиме тут багато десятиліть і відтепер стала алеєю пам’яті тих, хто віддав за Україну свої життя. Через ковід акція не була масовою, як задумувалося, але алея з’явилася все одно - решту дерев посадили працівники «Зеленбуду».

- У майбутньому в кінці алеї планується зробити пам’ятний знак і написати, про що ця алея. Хай шанують наших хлопців! – говорить батько загиблого в АТО українського військового і засновник громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський, який брав участь у висадці алеї.

- Міський голова поставив задачу, щоб на в’їзді до міста були якісні гарні дерева. Ці дуби вже 7-8-річні, 100% що вони приймуться. Тому це, я думаю, дуже символічно, коли найкрасивіший в’їзд буде супроводжувати алея пам’яті наших героїв, - прокоментував подію інший її учасник, секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако.

- Сьогодні висаджували дуб болотний, декоративна форма Грін піллар. Відрязняється тим, що сам по собі має пірамідальну сформовану крону. Взагалі дуб, як і всі дуби, вибагливий до родючості ґрунту – тому будемо підживлювати, поливати. Я думаю, що років через 10 тут будемо бачити вже дорослу алею, - розповіла Ольга Вітковська, інженерка садово-паркового господарства КП «Зеленбуд».

Ще одна дубова алея, кожне дерево в якій присвячене пам'яті чернігівця, загиблого при захисті нашої вітчизни в АТО/ООС, у Чернігові знаходиться на території Березового гаю по вул. Пухова.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини