Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:29:14

Анна Коваленко: Якщо до нас звертаються зі скаргою громадяни, то ми, як представники влади, повинні діяти невідкладно

20.04.2021   10:01Агенцiя

19 квітня під головуванням очільниці Чернігівської ОДА Анни Коваленко відбулося перше засідання штабу з координації роботи щодо протидії екологічним загрозам та порушенням вимог природоохоронного законодавства на території області.

Представники штабу доповідали щодо проведеної роботи в напрямку протидії екологічним загрозам та роботи з виявленими порушеннями екологічного законодавства.

Голова Чернігівської ОДА зауважила, що головною проблемою в даному напрямку – є відповідне реагування та розгляд звернень щодо розорювання прибережно-захисних смуг, незаконної  вирубки лісів тощо.

— Є певні “пробуксовки” в цьому питанні. Є тенденція використовувати прогалини в законах та скидати відповідальність на “когось ще”. Я вимагаю і буду вимагати не “грати в стрілочника” та не шукати можливостей бездіяти. Це неприпустимо. Якщо до нас звертаються зі скаргою громадяни, то ми, як представники влади, повинні діяти невідкладно – і це не обговорюється, — зауважила Анна Коваленко.

Інформацію про екологічні порушення, виявлені в регіоні, тепер можна передати для розміщення на екологічній мапі, створеній на базі геоплрталу області. Наразі на цю карту вже нанесені дані реєстру місць видалення відходів, об’єктів природно-заповідного фонду, місця зберігання безхазяйних непридатних хімічних засобів захисту рослин та про стан розгляду звернень у сфері охорони та захисту довкілля.

Департамент екології та природних ресурсів ОДА спільно з екологічною інспекцією в області сформували оперативний план реагування на порушення природоохоронного законодавства.

— Будемо синхронізуватися та взаємодіяти для негайного, і що не менш важливо, результативного реагування на порушення у сфері екології. Для цього є вже затверджений Оперативний план дій, визначені люди, які відповідають за проведення перевірок. Моніторимо звернення громадян у ЗМІ та інтернеті. Кожен житель Чернігівщини, в тому числі й керівники територіальних громад, представники місцевого самоврядування мають чітко знати куди звернутися у разі виявлених фактів порушення природоохоронного законодавства, — наголосила Анна Коваленко.

За результатами наради вирішили провести спільну перевірку стосовно можливих випадків незаконного розорювання прибережних захисних смуг та пасовищ на території Остерської міської ради та Киїнської сільської ради.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини