Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:12:15

У Чернігові сформують підрозділ тероборони

14.04.2021   10:26Агенцiя

Про формування в Чернігові підрозділу територіальної оборони 13 квітня на розширеній нараді в Чернігівській міській раді повідомив військовий комісар міста Олег Гончарук.

- Зараз найважливіше питання, важливіше ніж епідемії і ніж все що завгодно – це територіальна цілісність і захист України. У багатьох українських ЗМІ ми бачили концентрацію величезної кількості бронетанкової техніки, військ Російської Федерації вздовж кордонів з Україною. І в тому числі – на білоруському кордоні. Є певна вірогідність військових дій по відношенню до України. Відповідно, громадські організації учасників АТО піднімали питання щодо створення загонів територіальної оборони. Так само я піднімав питання, що треба більш організовано все-таки військовому комісаріату підходити до цього питання, більш активно і швидко реагувати на ті виклики, які сьогодні нам диктують ситуація і наш північний сусід. У нас вчора відбулася робоча зустріч, на якій ми чітко як керівники один одного зрозуміли по тому плану заходів, який сьогодні напрацьований військовими, - акцентував міський голова.

Військовий комісар Чернігівського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки доповів, що наразі всі військові частини Чернігівського гарнізону безпосередньо виконують свої завдання за призначенням в умовах особливого періоду. Міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки планово проводить призов юнаків на строкову військову службу, а також відбір громадян на військову службу за контрактом. Окрім того, викликає військовозобов’язаних, що перебувають на військовому обліку, на планові збори до військових частин. Це - планова робота.

Також Генеральним штабом ЗСУ приділяється велика увага формуванню та підготовці підрозділів територіальної оборони саме місцевого значення. Протягом травня у плановому режимі буде проведений збір резервістів територіальної оборони нашого міста. Такі збори будуть проводитися в усіх областях нашої держави. Основною метою цього збору є:

    формування підрозділів територіальної оборони місцевого значення, за територіальним принципом;
    виконання завдань за призначенням, а саме прикриття ділянки державного кордону, боротьба з диверсійно-розвідувальними групами, контроль населених пунктів, охорона важливих об’єктів державного та місцевого значення.

(У редакції нового проекту ЗУ «Про територіальну оборону», який підготовлений генеральним штабом, визначені й додаткові завдання. А саме, підготовка населення до оборони держави, участь у виконанні заходів, пов’язаних із цивільним захистом населення, участь у інформаційних заходах та пропаганді.)

Принципом формування підрозділів територіальної оборони на сьогоднішній день є:
    Окрема бригада територіальної оборони формується в кожній області нашої держави;
    У кожному місті, а також районі, формується окремий батальйон територіальної оборони.

- Саме на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки покладене завдання зі здійснення заходів підготовки та ведення територіальної оборони у взаємодії з органами місцевої влади. Ми цю роботу проводимо постійно: всебічно вивчаємо військовозобов’язаних, їх морально-ділові якості, військовий досвід, стан здоров’я, сімейний стан. І основне – щоб він був справжнім патріотом і патріотом свого краю та свого міста. Тому що саме підрозділи тероборони будуть забезпечувати оперативне розгортання військ, якщо буде на те необхідність, - наголосив Олег Гончарук.

Після завершення зборів та навчань у травні всі військовозобов’язані повертаються до місць постійного проживання і будуть вже навченими резервістами тер оборони саме міста Чернігова.

Військовий комісар ініціював проведення в міській раді зустрічі з представниками громадських організацій міста щодо залучення їх членів до складу підрозділів територіальної оборони. Така зустріч запланована на 15 квітня. Про час початку буде повідомлено додатково.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини