Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:41:17

Очільники області зустрілися з жіночим активом Придесення

06.03.2021   10:41Агенцiя

В обласній державній адміністрації відбулися урочистості з нагоди прийдешнього Міжнародного жіночого дня.

З представницями жіночої спільноти Чернігівщини зустрілися голова обласної ради Олена Дмитренко та голова облдержадміністрації Анна Коваленко.

До участі в заході також долучилися перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш, заступник голови обласної ради Дмитро Блауш, заступники голови ОДА Жанна Шерстюк та Олена Дума, а також жінки, які працюють в стуркутурних підрозділах ОДА, територіальних представництвах центральних органів виконавчої влади, державних установ, в галузі освіти, соціального захисту, правоохоронних органів, громадського сектору та військові.

«8 березня як свято зараз переживає змістовну трансформацію: від дня, коли чоловіки просто дарують жінкам компліменти, квіти й подарунки, до дати-символа, який нагадує про проблему рівності можливостей, жіноче лідерство, і навіть ширше – доступу до керівних посад і розподілу ресурсів»,  –  звернулася до присутніх представниць громадськості Чернігівщини очільниця області Анна Коваленко.
Вона зазначила, що за останні 20 років  частка жінок в українському парламенті збільшилась з 8 до 21%.  Чернігівщина ж пішла ще далі в подоланні гендерних упереджень: на місцевих виборах 2020 року в Чернігівську обласну раду було обрано 18 жінок-депутаток, а це майже третина від складу депутатського корпусу.  Також чимало жінок обіймають керівні посади як в підрозділах обласної адміністрації, так й в інших відомствах.

Вітаючи присутніх із прийдешнім святом, Олена Дмитренко зауважила, що на жінку в наш час покладено чимало обов’язків і завдань як в родині, так і на професійній ниві.
- Роль жінки має гідно оцінюватися не лише 8 березня, а щодня, адже від мудрості, щирості, турботливості, фаховості та виваженості при прийнятті рішень представниць прекрасної статі залежить багато аспектів нашого повсякденного життя , - підкреслила голова обласної ради.

Після щирих вітань Олена Дмитренко вручила низку відзнак жінкам Придесення з нагоди свята.

За багаторічну сумлінну працю, високий Грамотою Верховної Ради України нагороджено директора Білорічицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Прилуцької районної ради Олену Малик.

Почесну грамоту обласної ради з нагрудним знаком Олена Дмитренко вручила начальнику відділу управління персоналом, організаційної та мобілізаційної роботи Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської ОДА Олені Бредюк, голові правління громадської організації «РОДИНА ВОЇНА» Людмилі Бруй, засновниці Арт-студії Колібрі, першу заступниці голови громадської організації «Спілка жінок Чернігівщини» Лілії Ібрагімовій, директору Чернігівського міського центру соціальних служб, члену громадської організації «Спілка жінок Чернігівщини» Тетяні Кузнецовій-Молодчій директору комунального закладу «Борзнянський ліцей» Чернігівської обласної ради Надії Майстат, волонтеру, членугромадської організації «ЄДИНА РОДИНА ЧЕРНІГІВЩИНИ» Тетяні Миргородській.

Подяку обласної ради оголошено заступнику начальника управління – начальнику відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Наталії Вербицькій, начальнику відділу оцінки впливу на довкілля управління природоохоронних програм та оцінки впливу на довкілля Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації Валентині Ганжі, головному спеціалісту відділу державного контролю Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Наталії Дудко, вихователю-методисту Чернігівського дошкільного навчального закладу № 68 «Пізнайко», центру розвитку дитини Чернігівської міської ради Аллі Єременко, вчителю початкових класів Чернігівського ліцею № 32 Чернігівської міської ради Ярославі Кудряшовій, головному спеціалісту планово-економічного відділу Департаменту соціального захисту населення Чернігівської обласної державної адміністрації Любові Леляк, старшому майстру Державного професійно-технічного навчального закладу «Чернігівське вище професійне училище побутового обслуговування» Світлані Новицькій, начальнику управління заповідної справи та екологічного моніторингу Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації Віталіні Синіговець, вчителю інформатики загальноосвітньої спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів фізико-математичного профілю № 12 Чернігівської міської ради Наталії Хрол.

Від імені чоловіків представниць прекрасної статі щиро привітав Дмитро Блауш.

Після вітань та церемонії вручення нагород захід перейшов у формат вільного спілкування, під час якого жінки ділилися своїми думками

Про сучасний погляд на свято 8 березня говорила радник голови облдержадміністрації з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, депутат обласної ради Юлія Заїка.

Присутні переглянули відеоролик Радіо Свобода «Сексизм по-українськи».

Учасники зустрічі також долучилися до міні-дискусії «Мій сенс 8 Березня», під час якої наголошувалось на тому, що жінки роблять значний внесок у суспільний розвиток держави та області, а їхні знання, досвід та досягнення у різних сферах заслуговують на гідну оцінку та повагу.

Завершилися урочистості спільним фото на згадку про теплу зустріч.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини