Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:58:37

Ярмаркували школярі у Прилуках

28.03.2019   08:55Агенцiя

Прилуцька міськрайонна філія Чернігівського обласного центру зайнятості провела ярмарок професій, на який завітало понад 900 старшокласників.

Мета заходу - допомогти школярам обрати затребувану на сучасному ринку праці професію. За словами фахівців служби зайнятості, сьогодні на ринку праці не вистачає «робочих рук». Найбільший попит - на робітників будівельної галузі, промислового виробництва, з обслуговування та експлуатації технологічного устаткування, працівників торгівлі та сфери послуг.

Зокрема, бракує водіїв, трактористів, токарів, слюсарів, електрогазозварників, електромонтерів, а також продавців, кухарів, швачок. Серед працівників з вищою освітою роботодавці сьогодні активно шукають інженерів різної кваліфікації, айтішників, а також бухгалтерів.
У холі Прилуцького професійного ліцею розгорнулося справжнє студентське містечко.

25 навчальних закладів  презентували свої напрями навчання та проводили майстер-класи. Старшокласники мали можливість ознайомитися з професіями медика, вчителя, інженера, прикордонника, лісника, агронома,  дизайнера, програміста тощо.

Десь літав квадрокоптер та їздила швидкісна машинка баггі на  радіокеруванні, в іншій частині зали  дівчата і хлопці в білих халатах на ділі демонстрували, як правильно робити укол, масаж, виміряти тиск, а на сцені студенти весело й оригінально заявляли про себе під час творчих виступів.

У локації служби зайнятості школярі отримували інформацію про світ професій та проходили комп’ютерне тестування на визначення професійної спрямованості і таким чином дізнавалися, яку професію краще обрати, щоб стати затребуваними та успішними на ринку праці. Адже вірний професійний вибір – гарантія  вдалої кар’єри.

Тим же, хто не встиг пройти профтест, фахівці радиди самостійно скористатися онлайн платформою з профорієнтації на офіційному сайті Державної служби зайнятості. 

Одночасна презентація навчальних закладів в одному місці та безпосереднє спілкування з представниками навчальних закладів та студентами, кваліфіковані відповіді на запитання - все це допоможе зробити свідомий професійний вибір. Саме на це очікують організатори заходу.
                        
                                                                      

Обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини