Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:28:25

Чернігівські фахівці вивчають досвід Житомира у сфері енергозбереження

09.03.2019   10:39Агенцiя

Підвищення енергоефективності бюджетних об’єктів Чернігова та інвестиційної привабливості міста залишається одним з пріоритетних завдань для наших фахівців.


З метою обміну досвідом у цьому напрямку делегація від міста Чернігова бере участь у діалоговій платформі, що  наразі проходить у місті Житомир. Захід проходить за підтримки проекту GIZ «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях».

Колеги із Житомирської міської ради поділилися досвідом щодо механізму стимулювання впровадження заходів з енергоефективності в бюджетних об’єктах та системи енергетичного менеджменту у рамках «Європейської енергетичної відзнаки». Отримання відзнаки є підтвердженням того, що у місті створено систему управління енергоефективною політикою європейського рівня, що підвищує інвестиційну привабливість міста.

Крім того, були організовані виїздина об’єкти, де реалізовані комплексні енергоефективні проекти з залученням кредитних та грантових коштів: Житомирська міська гімназія №3 та терапевтичне відділення центральної лікарні №1.

Участь у заході, окрім Чернігова, беруть представники Мінрегіону, Держенергоефективності, а також міст Київ, Хмельницький, Запоріжжя, Луцьк, Суми.

В свою чергу, представники нашого міста розповіли про досвід запровадження енергоефективних заходів у місті Чернігові, проведену роботу  щодо залучення міжнародної фінансової й технічної допомоги.

Адже Чернігів має досвід співпраці з проектами українсько-німецького співробітництва (GІZ), Агенства США з міжнародного розвитку (USAID), НЕФКО, Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку.

Наприклад, у 2015-2017 роках реалізовано проект енергоефективної реновації нового корпусу ЗНЗ №11. Замінено вікна, утеплено фасад, замінено покрівлю з пласкої на шатрову. Заходи реалізовано  у співфінансуванні державного фонду регіонального розвитку.

У рамках спільного з НЕФКО інвестиційного проекту «Підвищення енергоефективності ЗОШ № 5 та системи вуличного освітлення м. Чернігова»  виконано заміну освітлення на енергоефективне на вулицях міста, встановлено 1185 LED світильників. В ЗЗСО №5 замінено вікна та утеплено фасад.

У рамках співпраці з проектом «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях», що виконується GIZ проведено енергоаудити  усіх медичних закладів.

За власні кошти у 2017 році нашим містом проведено енергореновацію школи №35. Було замінено вікна та двері на енергоефективні, утеплено стіни, замінено освітлення. Скорочення споживання енергоресурсів становило близько30%.

Розпочаті роботи з термомодернізації будівель міської лікарні №1 (3-го поліклінічного відділення та 9-поверхового палатного корпусу). Проведено заміну віконних конструкцій на енергоефекні та разпочато роботи з утеплення зовнішніх стін.


За інф. Управління економічного розвитку міста

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини