Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:31:18

Муніципальна варта: які нові напрямки діяльності можуть з'явитися найближчим часом

25.02.2019   10:03Агенцiя

Системним контролем за дотриманням правил благоустрою на території міста займається комунальне підприємство «Муніципальна варта». Також забезпечує охорону громадського порядку, протидіє стихійній торгівлі, працює над очищенням території міста від незаконно встановлених МАФів, гаражів та інших споруд.


22 лютого підприємство відвідав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Оглянув диспетчерський центр, міні-серверну, нещодавно відкритий спортзал. Після огляду поспілкувався з працівниками підприємства (всього у штаті 27 осіб) про подальші плани  та перспективи, зокрема, щодо максимальної взаємодії Муніципальної варти з місцевою поліцією.

На переконання Владислава Атрошенка, через декілька років у законодавстві відбудуться зміни, які розділять поліцію на кримінальну та правопорядку. Кримінальна поліція продовжить працювати у структурі Міністерства внутрішніх справ України. Органам місцевого самоврядування ж підпорядкують поліцію правопорядку, що підвищить її відповідальність перед місцевими громадами.

Щодо подальших перспектив розширення повноважень КП "Муніципальна варта", то міський голова запропонував вивчати досвід інших міст щодо роботи інспекторів-паркувальників:

- Будемо обраховувати та дивитися досвід інших міст у питанні паркувальників. А саме: скільки інспекторів, яка заробітна плата, загальна сума утримання, реальні результати на конкретних прикладах. Якщо цей досвід виявиться позитивним, будемо збільшувати штат підрозділу, додавши працівників для цього напрямку діяльності, - зазначив він.

Також, на думку Владислава Атрошенка, нагальною проблемою для міста є нелегальне працевлаштування, що має наслідком несплату податків у місцевий бюджет. Як з цим боротися - вивчити повноваження, юридичну базу та досвід інших міст у цьому питанні спільно з фінансовим управлінням міської ради - таким буде іще одне завдання, поставлене міським головою керівнику директору підприємства Віталію Хрустицькому.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини