Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 12:08:04

Поліцейські заскочили гаражного крадія

15.02.2019   14:12Агенцiя

Правоохоронці запобігли скоєнню злочину в одному з автокооперативів Чернігова, затримавши невідомого, що пошкодив замок та намагався викрасти надувний човен з електроінструментами.

На місце негайно виїхала слідчо-оперативна група, якій чолов’яга відмовлявся назвати себе і стверджував, що є орендарем гаражу. Але досвідчені оперативники кримінальної поліції упізнали раніше судимого чернігівця, якого вони підозрювали у ймовірному скоєнні крадіжок.

Зловмисника затримано за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло чи  інше приміщення) - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років. Триває досудове розслідування. Наразі лиходій перевіряється на причетність до крадіжок з автокооперативів.

Як уберегти гаражі та майно від проникнення зловмисників?

Зазвичай крадії основну увагу звертають на замки гаражу. Амбарні  зірвати дуже легко. Більше того, петлі для навісних замків можуть допомогти зловмисникам зачепити гачок з ланцюгом аби деформувати ворота.

Краще використовувати накладні замки, які навіть з внутрішньої сторони відкриваються виключно ключем. На гаражних воротах необхідно встановити як мінімум два таких замки.

Якщо гараж знаходиться далеко від будинку, кращий вихід встановити «тривожну» кнопку, яка буде виведена на пульт поліції охорони. До речі, за 2018 рік не було крадіжок з гаражів, які охороняє поліція.

Закривайте всі замки, двері гаража, а також двері та вікна автівки.

Не залишайте нічого цінного в гаражі та авто (ключі, документи, гроші).

Зніміть яку-небудь деталь з авто, залишаючи його без нагляду на тривали  час, наприклад, акумулятор, запобіжник, свічні дроти.

Ускладнивши життя гаражним крадіям цими простими прийомами, ви збережете своє майно та позбавите себе проблем.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини