Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:09:24

Про зниження концентрації кисню у водоймах

01.02.2019   10:08Агенцiя

В зв’язку з ускладненням кліматичних умов у січні 2019 року на водоймах Чернігівської області виникає загроза можливої загибелі риби внаслідок заморних явищ, хоча поодинокі факти вже вказують на існування такої проблеми.

Чому так стається? Критичній ситуації сприяє погода - різкі перепади температури, товща криги і снігова подушка. Крига, що вкриває товстим шаром поверхню ставків і річок, заважає надходженню і розчиненню вільного кисню у воді, внаслідок чого трапляється замор риби. Також, за низького рівня води в малих річках та озерах крига, в буквальному сенсі, лягає на осушене дно, придавлюючи рибу.
   
Слід звернути увагу, на факт критичного зниження вмісту розчиненого кисню вод в озерах. Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області за результатами проведення інструментально-лабораторного контролю проб води, відібраних 29.01.2019 зафіксовано вміст розчиненого кисню вод оз. Лопуховате на рівні 1,5 мгО2/дм3, Глушець 1,41 мг/дм3 та оз. Магістратське 1,0 мг/дм3 при нормованому показнику не менше 4 мг/дм3.

Враховуючи викладене, та з метою недопущення масової загибелі риби від задухи, Інспекцією ініційовано звернення до Державного агентства рибного господарства у Чернігівській області щодо  необхідності вжиття заходів для підвищення рівню кисню для покращення ситуації в природних водоймах.

Посприяти зменшенню заморних явищ може кожний небайдужий громадянин, адже основні заходи, що допоможуть поліпшити кисневий режим і запобігти заморам – прорубування ополонок та виставляння рослинних сніпків. Шановні громадяни, будьмо активними та небайдужими до порятунку водних живих ресурсів, щоб не допустити зменшення їх кількості та видової різноманітності.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини