Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:59:20

Працюй легально в Україні

10.01.2019   09:48Агенцiя

Саме такий меседж спробували донести до безробітних фахівці Варвинської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості під час семінару «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці», що відбувся 9 січня.

Участь у заході взяла начальник Варвинського відділення з питань призначення перерахунків і виплат пенсій Прилуцького об’єднаного управління Пенсійного фонду України Л.В. Устенко.

Фахівці служби зайнятості відзначили, що чимало українців, прагнучи кращої долі, їдуть шукати високооплачувану роботу за кордон. І деякі люди через свою необізнаність потрапляють у біду і не знають, як захистити свої права. За словами фахівців служби зайнятості, погоджуючись на нелегальну роботу за кордоном, треба пам’ятати, що є ризик стати жертвою трудової експлуатації або навіть торгівлі людьми. Безробітних ознайомили з суттю таких понять, як «нелегальна трудова міграція», «торгівля людьми», «дитяча праця, а також порядком працевлаштування за кодоном.

Зокрема було наголошено, що законодавство будь-якої іноземної держави захищає насамперед своїх громадян, відповідно створюючи певні бар′єри та спеціальний порядок працевлаштування іноземців. Всі умови майбутньої роботи мають бути відображені в трудовій угоді: перелік завдань, які виконуватиме працівник, місце виконання роботи й тривалість угоди; заробітна плата, харчування й проживання, яке забезпечує роботодавець; тривалість робочого дня, вихідні й святкові дні; проїзд до країни призначення й повернення на Батьківщину, включно із зобов′язаннями в разі примусового повернення; виплати в разі втрати працездатності. Якщо ж людина все ж таки потрапляє в скрутну ситуацію за кордоном, то треба звернутися за допомогою до таких організацій, як посольство або консульські установи України за кордоном; державні та неурядові організації; органи місцевого правосуддя; організації української діаспори; інші громадські організації.

Безробітних закликали працевлаштовуватися в Україні, оскільки і на Батьківщині є гідна робота, та працювати легально, адже саме у цьому випадку права людини, як найманого працівника, будуть захищені і можна буде претендувати на весь соціальний пакет, гарантований державою.

Учасники заходу взяли активну участь в обговоренні даної тематики, адже чимало з них мають рідних та знайомих людей, які працювали за кордоном. Безробітні також переглянули короткометражний фільм «Життя на продаж», в котрому одну із ролей зіграла відома українська співачка Джамала.

Наостанок фахівці служби зайнятості нагадали, що де б людина не вирішила працювали і як себе реалізовувати, її діяльність має бути безпечною та законною.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.