Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:08:58

Нова система автофіксації порушень і "листи щастя" для водіїв

01.01.2019   11:25Агенцiя

У першому півріччі 2019 року в Україні має запрацювати нова система автоматичної фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Для цього, за словами голови Національної поліції України Сергія Князєва, залишилося прийняти ще незначну кількість правових документів на рівні уряду.

"Думаю, що в першому кварталі 2019 роки ми відзвітуємо про запуск пілотних проектів, а до кінця півріччя фото- і відеофіксація запрацює по всій країні", - повідомив Князєв в грудні 2018-го.

Йдеться про встановлення спеціальних камер у місцях концентрації аварій - на перехрестях і світлофорах

Йдеться про встановлення спеціальних камер у місцях концентрації аварій - на перехрестях, світлофорах і розподільних смугах. Таким чином, відстежувати порушників тепер зможуть не тільки патрульні з приладами дистанційного вимірювання швидкості, а й загальнодержавна автоматична система відеофіксації порушення.

Система камер буде фіксувати порушення на дорогах в автоматичному режимі. Потім фото- або відеодоказ порушення відправлятиметься в загальний центр обробки даних МВС та Національної поліції, де обіцяють використовувати захищені канали зв'язку для передачі цих даних.

Спеціальні оператори будуть перевіряти зафіксовані системою порушення, визначати користувача транспортного засобу, складати повідомлення про правопорушення і відправляти його Укрпоштою рекомендованим листом. Такі "листи щастя" отримають ті, хто є зареєстрованим власником транспортного засобу, щодо якого було зафіксовано порушення.

У структурі Нацполіціі створять спеціальний підрозділ, який буде займатися обробкою зафіксованої інформації та залученням правопорушників до адміністративної відповідальності.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини