Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:55:22

День відкритих дверей в Чернігівському міському центрі зайнятості

01.12.2018   13:10

Насиченим багатьма цікавими заходами виявився День відкритих дверей в Чернігівському міському центрі зайнятості, що відбувся напередодні Міжнародного дня інвалідів 29 листопада.

Низка заходів розпочалася тренінгом для людей з інвалідністю. Психолог Ігор Шурубура вчив присутніх створювати свій позитивний образ, правильно розставляти життєві пріоритети, пояснив, як підготуватися до співбесіди з роботодавцем і поводитись на ній, як писати резюме тощо.

Потім шукачів роботи запросили на ярмарок вакансій. Безпосередньо від роботодавців люди з інвалідністю дізналися про вільні робочі місця на підприємствах, специфіку роботи за тим чи іншим фахом. Вакансії їм пропонувалися різноманітні: інспектор кадрів, секретар, охоронник, складальник верху взуття, слюсар-ремонтник, продавець, слюсар-складальник, шліфувальник по дереву, пакувальник, столяр, прибиральник, підсобний робітник, мийник посуду, кухар, офіціант тощо. Почуті пропозиції зацікавили учасників. Бажаючі пройшли співбесіду і отримали запрошення відвідати підприємство, щоб на місці ознайомитися з умовами роботи.

У той же час роботодавці, представники громадських організацій та фахівці служби зайнятості зібралися за «круглим столом», щоб обговорити шляхи удосконалення співпраці задля підвищення ефективності працевлаштування людей з інвалідністю.

Про соціальний захист осіб з інвалідністю, додаткові стимули для роботодавців щодо працевлаштування соціально незахищених громадян, типові порушення законодавства про працю та необхідну звітність йшлося згодом на інформаційному семінарі для роботодавців. З основами законодавства присутніх ознайомили представники Чернігівського міського центру зайнятості, обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Управління Держпраці в області, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в області.

Подібні заходи цього тижня відбулися в усіх філіях Чернігівського обласного центру зайнятості.





 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини