Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:19:31

Кошти на утеплення житла – чи кошти на сплату зростаючих тарифів

30.10.2018   11:51Агенцiя

Опалювальний сезон розпочався, в оселях мешканців багатоповерхівок з’явилося тепло. Як та скільки коштуватимуть ці послуги, особливо після офіційного підняття тарифів на газ про це споживачі невдовзі дізнаються.

Багато хто розраховує на отримання підтримки від держави у вигляді субсидій. Порядок оформлення субсидій змінюється протягом кожного сезону. Опрацьовуються  новітні підходи в процесі надання та оформлення цього виду допомоги. Це відбувається для того щоб таку потрібну підтримку отримували саме ті громадяни, які її потребують.

«Мені наприклад надали 149 кубів газу на жовтень, а я використала тільки 100, а 49 мені не перенесуть на наступний місяць, тож за вчора взяла і спалила майже 20. А чого ж це їх мають в мене забрати» - розповіла одна з учасниць заходу. І такі випадки не поодинокі, отримання підтримки від держави не стимулює людей до економії, хоча в кінці опалювального сезону можна отримати відшкодування за 100 кубів газу, або 100 кв/год електрики, яка використовується домогосподарством для опалення, про що далеко не кожен українець знає.

Альтернативою субсидіям мало би стати раціональне споживання ресурсів, та можливість регулювати його кількість. На жаль не всі мешканці мають змогу регулювати кількість тепла, яке використовується родиною, адже для цього необхідні особливі технічні умови. Для мешканців, які створили ОСББ  держава заклала кошти на термомодернізаційні заходи, в тому числі і на встановлення ІТП (індивідуального теплового пункту), завдяки якому будинок отримує змогу керувати витратами тепла. в залежності від температурного режиму. Але цей крок потребує від мешканців порозуміння та бажання співпрацю вати.

Відвідувачі центру занятості жваво цікавляться можливостями, які надає держава. Питання які були задані під час заходу стосувались Програми енергогефективності, та можливостей, які вона надає пересічним громадянам. Також зацікавила учасників інформація щодо того як можна заощаджувати на інших комунальних послугах. Кілька учасників розповіли про бажання створити ОСББ у своєму будинку, та про застороги які є в їхніх сусідів, щодо цього кроку. Громадянська Мережа ОПОРА провадила інформаційно - роз’яснювальну роботу в будинках де була така ініціатива. В кількох з цих будинків було створено об’єднання співвласників, тож для бажаючих отримати інформацію та допомогу в організаційних питаннях і надалі будуть проводитись такі заходи. «Субсидія – це хороша допомога в перехідний період, але не можна допускати щоб цей період тривав постійно. Економічний розвиток, вкладення кошів в модернізацію та альтернативну енергетику в подальшому надасть більше користі, ніж витрачання  в «пусту»» - зазначила Висіканець Наталія, координатор житлово-комунальних та енергетичних програм ГМ ОПОРА.

 За коментарями звертайтесь: місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець, тел.: +38 093 765 69 31

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини