Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:32:37

Чернігівщина на фінішній прямій проекту FORBIZ

25.10.2018   09:15Агенцiя

Департамент економічного розвитку облдержадміністрації спільно з проектами FORBIZ та “Регуляторна мапа України” сьогодні, окрім практичного тренінгу для робочих груп, презентував напрацювання щодо інфраструктури підтримки бізнесу в регіоні.

Мова йшла про ініціативи саморегулювання бізнесу та практичні можливості фінансові підтримки МСП.

Представники FORBIZ висловили сподівання побачити продовження роботи і по завершенню реалізації проекту.

Рікардо Пінто, старший консультант з питань політики МСП, проекту FORBIZ: Чернігівщина, зокрема сам обласний центр та місто Ніжин, були обрані для реалізації проекту невипадково. Ми побачили потенціал регіону, як такого, що має більш-менш налагоджену комунікацію в трикутнику «влада-бізнес-громадськість». Відтак, для напрацювання відповідної стратегії варто було лише стимулювати ці сторони частіше вести діалог. Обговорення йшло в робочих групах і часто відповідні рішення приймалися не відразу. Це є показником того, що кожна сторона переймається окресленим питанням.

Ми маємо сподівання найближчим часом побачити практичне втілення теоретичного документу. Також плануємо представити досягнення Чернігівщини на всеукраїнській конференції.

Олександра Хомик, директор Департаменту економічного розвитку ОДА: З урахуванням напрацьованої в проекті стратегії, на початку жовтня сесія обласної ради прийняла низку змін до важливих документів. Зокрема до Стратегії регіонального розвитку внесено 14 нових технічних завдань. Відредаговано й Програму підтримки МСП, заплановано чимало заходів з реальним бюджетним фінансуванням.

Звичайно, ключовим у цій роботі є розвиток інфраструктури підтримки бізнесу. Наразі в області зареєстровано близько 40 суб’єктів, що надають відповідні послуги. Облдержадміністрація є у числі засновників двох з них. Це — Державна організація «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області», яка працює досить давно і має можливість надавати фінансово-кредитну допомогу за чітко визначеними напрямами; а також відносно недавно створена Агенція регіонального розвитку, що має стати платформою для комунікації усіх існуючих профільних організацій

Радник міського голови м.Ніжин Сергій Осадчий подякував за можливість глибше вивчити проблеми на шляху розвитку МСП та напрацювати точкову стратегію з їх подолання.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини