Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:27:10

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

23.10.2018   09:32Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 22 жовтня до 8:00 23 жовтня 2018 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 13 небезпечних подій, а саме:  1 дорожньо-транспортну пригоду, 11 пожеж та 1 випадок виявлення і знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій 1 особа  постраждала.


Хід ліквідації  надзвичайної ситуації, пов’язаної із пожежею та подальшою детонацією боєприпасів на території 6-го арсеналу в смт Дружба Ічнянського району:

Протягом 22 жовтня продовжувались заходи з ліквідації надзвичайної ситуації на території 6-го  арсеналу боєприпасів в смт Дружба Ічнянського району:
    авіація ДСНС не залучалась, всього з початку робіт здійснено 148 скидів води (836 т),
    утримувались в готовності пожежно-рятувальні розрахунки для забезпечення заправки водою пожежної техніки та водоймищ,  всього з початку робіт здійснено 272 заправки пожежних танків (2449 т води), 47 заправок колісної техніки (244 т води);
    проводилося наповнення пожежного водоймища (об'ємом 200 м. куб.) за допомогою пожежної насосної станції;
    для цілей пожежогасіння залучено пожежний потяг (використано  180 т води, з початку залучення – 1620 т води);
    пожежно-рятувальні підрозділи 2 рази залучалися на гасіння пожеж настилу в лісі на загальній площі 0,25 га поблизу с. Августівка. Всього з початку робіт ліквідовано 39 пожеж (1 на об'єкті, 9 у житловому секторі, 29 настилу в лісі);
    піротехнічними підрозділами за добу відпрацьовано 7 заявок та вилучено 1423 вибухонебезпечні предмети. Переважну більшість робіт проведено у 10-ти кілометровій зоні. Всього з початку робіт відпрацьовано 289 заявок, вилучено 11001 вибухонебезпечний  предмет;
    психологами ДСНС з початку робіт надано психологічну допомогу 3435 особам;
    робочими групами проводилися комісійні обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення (обстежено  8914 об'єктів із 9713 (91,7 %). За результатами обстежень визначено такими, які зруйновані - 4 будинки в с. Августівка, пошкоджені - 264 будинки, квартири та інші капітальні споруди у 25 населених пунктах;
    відновлено 122 будівлі в 21 населеному пункті. Протягом 22 жовтня  8 відновлювальними бригадами проводились роботи в с. Августівка, здійснено ремонт покрівель та остеклення вікон в 20 будинках;
    у 2-х медичних закладах (м. Ічня, смт Парафіївка) та Крупичпільскому відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання одиноких пристарілих громадян територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) УСЗР залишається 58 осіб,  з них 4 дітей;
    системи життєзабезпечення (газопостачання, електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок, водопостачання та водовідведення) Ічнянського району працюють у штатному режимі.
    Загиблих і травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано.

Всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 400 осіб та  104 одиниці техніки, з яких від ДСНС – 212 осіб та 61 одиниця техніки.
Роботи з ліквідації НС будуть продовжені 23 жовтня.

Хід ліквідації надзвичайної ситуації природного характеру, яка пов’язана із захворюванням сільськогосподарських тварин на «Африканську чуму свиней:
В смт Козелець в приватному господарстві по провулку Фізкультурному, 6 20 жовтня стався падіж 2 голів свиней. З метою проведення дослідження на інфекційні хвороби були відібрані патологоанатомічні матеріали і направлені до Київського державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. Відповідно до результатів дослідження патологоанатомічного матеріалу Київським випробувальним центром державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (експертний висновок від 20 жовтня № 012051). встановлено діагноз - "Африканська чума свиней".
Протягом 22 жовтня було здійснено обхід 695 дворів, хворих свиней виявлено не було. Всього з початку робіт забито безкровним способом та утилізовано шляхом спалювання 35 голів свиней. 23 жовтня заплановано подальший обхід приватних господарств.


Дорожньо-транспортні пригоди – 1 (за інформацією Управління превентивної діяльності ГУ НП в Чернігівській області):

В с. Товкачівка Прилуцького району  по вул. Миру  о 15 год. 30 хв. 22 жовтня  водій автомобіля " Toyota FJ Cruiser" здійснив наїзд на неповнолітнього пішохода,  2006 року народження. В результаті аварії пішохід отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до травматологічного відділення Прилуцької центральної міської лікарні.


Пожежі – 11, з них 2 пожежі в житловому секторі,  2 випадки загоряння торфу на площі 0,52 га, 5 випадків загоряння сухої трави та сміття на площі  8,605 га та 2 випадки загоряння настилу в лісі на площі 0,25 га.


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області  о 16 год. 20 хв. 22 жовтня було знищено артилерійський снаряд калібру 100 мм часів Другої світової війни, який було виявлено о 08 год. 56 хв. 22 жовтня в с. Лупасове Корюківського району


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  9-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 9 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 13 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 22 жовтня до 20 години 23 жовтня очікується мінлива хмарність, вночі без опадів, вдень невеликий дощ. Вітер південно-західний 5-10 м/с. Температура вночі від 1º морозу до 4º тепла, вдень 7-12º тепла.
По м. Чернігову очікується мінлива хмарність, вночі без опадів, вдень невеликий дощ. Вітер південно-західний 5-10 м/с. Температура вночі 0-2º тепла, вдень 8-10º тепла.
Пожежна небезпека в лісах області очікується 5 класу (надзвичайна пожежна небезпека).

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини