Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:19:12

Почесна польська делегація відвідала Ніжин

20.10.2018   15:38

Поляки висловили подяку за запрошення відвідати Ніжин, продовжити знайомство з його культурною спадщиною.

З нагоди ювілейного Фестивалю польської культури, присвяченого 100-річчю незалежності Республіки Польщі та 20-річчю із дня заснування Спілки поляків «Астер» 19 жовтня до Ніжина завітала почесна делегація: радник-консул Консульського відділу Посольства Республіки Польща в Україні Яцек Гоцловскі, керівник Реферату, радник з питань науково-освітньої співпраці Посольства Республіки Польща в Україні Емілія Ясюк, президент Спілки поляків України Антоній Стефанович, головний редактор єдиної в Україні польськомовної газети «Дзеннік Кійовскі» Станіслав Пантелюк, заступник головного редактора газети «Дзеннік Кійовскі» Анжеліка Плаксіна.

Іноземних гостей зустріли хлібом-сіллю президент Спілки поляків «Астер», керівник Центру польської культури Фелікса Бєлінська, міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, голова Ніжинської районної ради Олег Бузун та ін.

Після офіційної частини делегація рушила до католицького костьолу, після чого поклала квіти до Польського меморіалу. Далі гості відвідали Центр польської культури, побували на урочистому відкритті навчально-наукового центру «Польські студії» НДУ ім.М.Гоголя та поспілкувалися з ректором університету Олександром Самойленко.

Від імені міського  голови Анатолія Лінника секретар міської ради Валерій Салогуб  нагородив Почесною Грамотою виконавчого комітету Ніжинської міської ради Феліксу Белінську за  багаторічну сумлінну працю, особистий внесок у розвиток та популяризацію польської культури  та з нагоди 20-річниці з моменту створення спілки поляків у місті Ніжині.

Наприкінці делегація насолодилася концертною програмою ювілейного фестивалю.


Відділ інформаційно-аналітичної рооти та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.