Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:51:20

"Хода за свободу" в Чернігові. ВІДЕО

19.10.2018   09:27Агенцiя

Її учасники одягнулися в чорне, розкрили чорні парасольки і мовчки пройшлися центром міста, щоб привернути увагу до проблем людей, які потрапили у рабство. Всесвітня мирна акція «Хода за свободу» проводиться п’ятий рік поспіль в Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

В’ячеслав Голуб, заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації: «Ми маємо реальні факти торгівлі людьми навіть на Чернігівщині. Із 2013 офіційно встановлено 37 статусів осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Приблизно половина з них – це люди, які постраждали від трудової експлуатації, майже половина – це сексуальна експлуатація. Тому Чернігів сьогодні долучається до всеукраїнської і загальноєвропейської акції «Хода за свободу» Небайдужі громадяни збираються тут, в центрі Чернігова, і пройдуть мовчазною мирною ходою, яка символізувати е крок за кроком подолання цього ганебного явища. Це про свободу, свободу пересування, свободу дій, ніщо не може обмежувати людину і робити з неї товар».
 
Наталія Кулікова, керівник проектів ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини»: «Того року до цієї ходи доєдналося 50 країн світу, цього року планується основним організатором – міжнародною організацією «А21» близько 400 країн. Ми дуже сподіваємося на те, що коли молоді люди, Які сьогодні є студентами, закінчать вищі навчальні заклади і будуть шукати роботу , вони більш уважніше і пильніше придивлятимуться до цих вакансій, вони будуть перевіряти документи, вони будуть перевіряти фірми, і вони не погодяться на нелегальне працевлаштування ані в Україні, а ні за кордоном. Ця акція на них і зосереджена, адже вони – наше майбутнє».


Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.