Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:27:13

Газопостачання в місті Ічня відновлено

17.10.2018   12:19

Про це повідомили сьогодні зранку на черговому засіданні оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, яке провів заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко.

Частина помешкань у приватному секторі ще залишається непідключеною через те, що господарі не були вдома на час проведення робіт. Хоча всі були завчасно попереджені. Тож відновлення газопостачання буде вирішуватися в індивідуальному порядку.

Інші об'єкти життєзабезпечення Ічнянського району (електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок, водопостачання та водовідведення) працюють у штатному режимі.

У двох медичних закладах міста Ічня та селища Парафіївка, а також у Крупичпільскому центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) ще перебувають 78 евакуйованих, у тому числі 11 дітей. Вони забезпечені харчуванням, отримують допомогу від психологів ДСНС.

Населенню з постраждалої території надається гуманітарна допомога. На благодійний рахунок наразі надійшло15,56 тисячі гривень.

Робочі групи вже обстежили 8738 житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення – 90%. Визначені зруйнованими 4 будинки в селі Августівка, пошкодженими – 113 будинків, квартир та інших капітальних споруд у 20 населених пунктах.

Сергій Сергієнко поставив завдання: закінчити обстеження всіх об’єктів до кінця сьогоднішнього дня.

У постраждалих селах тривають відновлювальні роботи. Працюють дві бригади цивільних. Запропонувала свою допомогу і Нацгвардія: від них також працюватимуть дві бригади у складі 12 осіб.

На місці події продовжується очищення території від вибухонебезпечних предметів. За минулу добу ще відпрацьовано 7 заявок, вилучені 254 вибухонебезпечні предмети.

Тривають роботи з обстеження Ічнянського національного природного парку (із 2979 гектарів перевірено 1282). По завершенню робіт будуть зрозумілими збитки, завдані парку.

Упродовж 16 жовтня авіація ДСНС знаходилася в готовності, але до гасіння не залучалась. Усього з початку робіт здійснено 148 скидів води (836 тонн). Пожежно-рятувальні розрахунки три рази залучалися на гасіння пожеж настилу в лісі та сухої трави окремими осередками на загальній площі 0,55 гектара у селищі Дружба та на адміністративній території арсеналу.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини