Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:55:02

Оперативна інформація щодо ліквідації наслідків пожежі на території 6 арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба

16.10.2018   08:50Агенцiя

Станом на 7:30 16 жовтня 2018 року: авіацією ДСНС здійснено авіаційну розвідку технічної території арсеналу двома пожежними літаками АН-32П проведено 4 скиди води (32 тонни), всього з початку робіт – 148 скидів (836 тонн);

МНС

МНС

пожежно-рятувальними підрозділами продовжено роботу по забезпеченню безперебійної заправки водою пожежних танків, здійснено 36 заправок (324 тони води), всього з початку робіт - 129 заправок (1161 тонна води) та наповнення пожежного водоймища (об'ємом 200 м. куб.) за допомогою пожежної насосної станції;

для цілей пожежогасіння об’єктів на технічній території арсеналу залучено пожежний потяг (злито 120 тон води, з початку залучення – 360 тон). Потяг здійснює чергування на станції Прилуки;

організовано чергування 9 пожежно-рятувальних розрахунків на автоцистернах для забезпечення оперативного гасіння можливих пожеж в смт Дружба та на адміністративній території арсеналу. Зокрема, пожежно-рятувальні підрозділи 2 рази залучалися на гасіння пожежі настилу в лісі окремими осередками на загальній площі 0,35 га поблизу с. Августівка та с. Хаєнки (3 відділення);

піротехнічними підрозділами відпрацьовано 11 заявок та вилучено 277 вибухонебезпечних предметів. Проведено перевірку та очищення від ВНП всіх населених пунктів, дошкільних та загальноосвітніх закладів, об’єктів життєзабезпечення, що розташовані у 16-ти км зоні забруднення. Акти виконання робіт передано місцевим органам влади. Радіус зони забруднення зменшено до 10 км. Всього з початку робіт відпрацьовано – 253 заявки, вилучено 2035 вибухонебезпечних предметів;

повністю завершено обстеження та очищення залізничних колій на наявність вибухонебезпечних предметів;

психологами ДСНС надано психологічну допомогу 320 особам (всього з початку робіт – 2560 осіб);

тривають заходи з інформаційно-роз’яснювальної роботи серед місцевих мешканців, а саме:

встановлення попереджувальних знаків з мінної небезпеки;

проведення серед місцевого населення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо заходів безпеки та дій у разі виявлення ВНП.

Для попередження надзвичайних ситуацій у населених пунктах, розташованих поблизу арсеналу, органами влади продовжено дію наступних заходів:

тимчасово припинено рух потягів через станцію Ічня;

спрямовано автомобільний транспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації;

закрито повітряний простір у радіусі 30 км;

на в'їздах до лісових масивів встановлено 20 шлагбаумів (10 – структурними підрозділами Держлісгоспу, 6 – Краснянським військовим лісгоспом та 4 - на території Ічнянського національного природного парку.

З початку виникнення надзвичайної ситуації місцевими органами влади створено резерв будівельних матеріалів для проведення відновлювальних робіт, з якого виділено: шиферу - 2,7 тис. листів., скла - 104 листи, плівки - 1,3 тис. кв. м, цвяхів – 220 кг, цегли - 2 тис. шт. В резерві залишається: шиферу – 1,3 тис. листів, скла –
2 листи, плівки - 100 кв. м, цементу - 7300 кг, брусу дерев’яного - 36 куб. м, фарби - 5500 кг, руберойду - 3360 кг, цвяхів - 120 кг).

Робочими групами проводилися комісійні обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення (обстежено 8688 об'єктів із 9713(89,4%). За результатами обстежень визначено такими, які зруйновані - 4 будинки в с. Августівка, пошкоджені - 112 будинків, квартир та інших капітальних споруд у 20 населених пунктах (с. Августівка – 43, с. Дзюбівка – 24, с. Воронівка – 10, с. Гмирянка та с. Лучківка – по 6, с. Тишківка, с. Іржавець та с. Монастирище - по 3, м. Ічня,
с. Буди – 2, смт Дружба, с. Сезьки, с. Вільшана, с. Грабів, с. Бурімка, с. Гужівка, с. Крупичполе, с. Хаєнки, с. Ступаківка та с. Городня –по 1).

Для забезпечення публічного порядку у населених пунктах, що входять до 16-ти кілометрової зони ураження, організовано патрулювання правоохоронними органами для чого залучено 15 спільних патрулів Національної поліції та Національної гвардії, а саме: 10 автомобільних та 5 піших. Встановлено 4 пости на основних під’їзних шляхах до зони надзвичайної ситуації.

У 3-х медичних закладах м. Прилуки, м. Ічня та смт Парафіївка залишається 85 осіб (з них 11 дітей) евакуйованих громадян.

Організовано видачу гуманітарної допомоги населенню, зокрема зосереджено 42 тони продуктів харчування, одягу – 8 тон, побутової хімії - 800 кг, засобів особистої гігієни – 500 кг.

Системи життєзабезпечення (електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок водопостачання та водовідведення) Ічнянського району працюють у штатному режимі.

Залишаються відключеними від газопостачання 1 тис. 027 абонентів у м. Ічня. Протягом доби повністю відновлено газопостачання 3 населених пунктів (с. Гмирянка, с. Максимівка, с. Гужівка), для чого було залучено 73 чоловіки та  13 одиниць техніки від структурних підрозділів ПАТ "Чернігівгаз".

Забезпечено роботу в цілодобовому режимі «Гарячої лінії» за номерами (046) 2-678-274, (046) 2-676-003.

З метою проведення рятувальних та інших невідкладних робіт у районі надзвичайної ситуації у найкоротший термін залучено сили і засоби загальною чисельністю 616 осіб та 135 од. техніки, у тому числі від: ДСНС – 267 осіб та 81 од. техніки; Національної поліції та Національної гвардії – 186 осіб та 18 од. техніки; СБУ – 90 осіб та 23 од. техніки; від комунальних служб – 73 особи та 13 од. техніки.

Для координації залучених сил і засобів, надання допомоги населенню у місті Ічня функціонує штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на чолі з заступником Голови Чернігівської ОДА Сергієнко С.Ф.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини