Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:48:25

376 Ніжинський Покровський ярмарок

06.10.2018   21:48

4-7 жовтня у Ніжині відбувається святкування традиційного Покровського Ярмарку.

Освоєння торгових місць розпочалося ще з четверга. У цей день народні майстри та торговці різними групами товарів уже впевнено торгували по вул. Гоголя. У п`ятницю ярмарок поширився на вул. Батюка, вул. Московська  та вул. Шевченка і вже чітко вимальовувалась ідентифікація за сферами торгівлі.

Сьогодні о 10:00 годині на центральній площі міста відбулось урочисте відкриття 376 Ніжинського Покровського ярмарку  - під музику, танці та веселощі. Як завжди з іконою Покрови Пресвятої Богородиці по площі пройшов настоятель Свято Покровського храму м.Ніжина, протоієрей Михаїл Якубів, який освятив усіх святою водою та побажав миру, добра та Божого благословення.

А з головної сцени зі  щириими привітаннями до ніжинської громади та гостей ярмарку звернулись міський голова Анатолій Лінник, народний депутат України Олександр Кодола, заступник голови Чернігівської обласної ради Сергій Сергієнко, почесний громадянин Ніжина, голова ради ГО «Товариство «Чернігівське земляцтво»» Віктор Ткаченко,  голова Ради столичного Чернігівського земляцтва та ніжинець Олександр Харченко, депутат Ізмаїловської міської ради Сергій Лузанов. Запрошеними гостями ярмарку були: голова Ніжинської районної ради Олег Бузун, почесні громадяни міста Ніжина Григорій Самойленко, Михайло Харчук, Сергій Чечин та Володимир Мамедов, експерт проекту Європейська ініціатива «Мери за економічне зростання» Павло Касьянов, командир корабельно-катерної групи місця дислокації Ізмаїла Одеського прикордонного загону капітан-лейтенант Сергій Головня, генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська, генеральний директор Національного заповідника «Глухів» Ірина Мірошник, генеральний деректор Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» Наталія Реброва і засновник благодійного фонду «Стрічка Надії» Олексій Кошовець.

Головним сюрпризом свята були подарунки від поважних гостей. Земляк Олександр Харченко, який вручив Анатолію Валерійовичу сертифікат на придбання медичного обладнання, а саме електрокардіографа для дитячого відділення міської лікарні за кошти, які були зібрані на благодійному Гоголівському пробігу. Засновник благодійного фонду «Стрічка Надії» Олексій Кошовець презентував ніжинцям карету швидкої допомоги для центральної міської лікарні ім.Миколи Галицького.

Покровський ярмарок, який щорічно проходить у місті став не лише своєрідним оглядом досягнень промислових підприємств, організацій, приватних фірм, виробів народних умільців, кращих зразків харчової промисловості, а й великим культурним святом. До ніжина завітало понад 50 майстрів з різних регіонів України від Заходу до Сходу.

Ввечері на учасників та гостей міста очікував святковий концерт за участі Народної артистки України Алла Кудлай та світлодіодне шоу.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини