Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 09:55:14

Генпрокуратурою спільно з Нацполіцією та СБУ під час одержання хабара затримано прокурора

05.10.2018   17:19Агенцiя

Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань, Генеральної прокуратури України спільно з Головним слідчим Управлінням Національної поліції України, за оперативного супроводження Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України, затримано прокурора одного з відділів прокуратури Чернігівської області, за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України (пособництво в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Як встановлено слідством, прокурор запропонував особі за грошову винагороду у розмірі 2000 доларів США повернути транспортний засіб, вилучений у його родича в рамках кримінального провадження.

При цьому, він, спонукаючи заявника до надання неправомірної вигоди, запевняв останнього, що транспортний засіб за вказану суму буде повернуто шляхом винесення необхідного процесуального рішення одним із суддів Деснянського районного суду міста Чернігів, з яким попередньо узгоджено механізм повернення транспортного засобу.

Як результат, 04.10.2018, після прийняття суддею Деснянського районного суду міста Чернігів рішення щодо повернення вилученого автомобіля, та отримання прокурором другої частини неправомірної вигоди, останнього затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та проводиться комплекс слідчих (розшукових) дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення та причетних до його вчинення осіб.

Також органом досудового розслідування в межах кримінального провадження буде надано правову оцінку діям судді, який прийняв рішення щодо повернення майна.

Досудове розслідування триває.

Довідково: санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, з конфіскацією майна.


Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини