Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:20:38

Які соціальні послуги отримують жителі Деснянського району Чернігова. Звіт

04.10.2018   08:44Агенцiя

На ранковій нараді у міській раді 2 жовтня заслухали звіт щодо реалізації Деснянською районною у місті Чернігові радою делегованих повноважень у сфері надання соціальних послуг.

За словами голови районної ради Володимира Грецького, такі послуги надаються жителям району Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Центр надає наступні послуги: догляд вдома, денний догляд, соціальна адаптація, консультування, натуральна адресна допомога.

Соціальні послуги надаються безкоштовно громадянам похилого віку, у яких не має працездатних рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, одиноким громадянам похилого віку, одиноким подружнім парам, особам з інвалідністю, хворим.

Можуть надаватись і платні послуги – тим, у кого є рідні, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу.

Щороку кількість осіб, які перебувають на обслуговуванні у Територіального центру, зростає.

У територіальному центрі працює 139 осіб, які надають послуги майже 4 тисячам чернігівців.

На утримання Територіального центру соціального обслуговування Деснянської районної у місті Чернігові ради в кошторисі на 2018 рік передбачено 8,7 млн грн, з них 8,2 млн грн – оплата праці з нарахуваннями, 113 тис грн - комунальні послуги та енергоносії.

Протягом поточного року Територіальний центр придбав автомобіль для перевезення осіб з інвалідністю, у тому числі візочників та людей похилого віку.

«Те адміністрування, яке щодо комплексу соціальних послуг здійснюють районні ради, можуть успішно виконувати підрозділи міської ради. Це дало б невелику, але все ж економію коштів. Це моя особиста думка. З іншого боку, можу констатувати, що наразі є конструктивна співпраця з Деснянською районною радою. Я дякую керівнику районної ради Володимиру Грецькому за співпрацю", - прокоментував звіт про виконання делегованих повноважень міський голова Владислав Атрошенко.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.