Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:18:00

У Чернігові швидко деформувався асфальт на дорозі, відремонтований за 80 мільйонів фірмою оточення мера

01.10.2018   11:04

У Чернігові деформувався асфальт на нещодавно відремонтованій дорозі вул. Рокоссовського, капітальний ремонт якої почали робити в минулому році, а завершили цьогоріч. Про це повідомляється у сюжеті Анастасії Лози для «Новин» UA: Чернігів.

У сюжеті йдеться, що у минулому році управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради замовило ТОВ «Шляхо-будівельне управління №14» («ШБУ 14») капітальний ремонт вулиці Рокосовського за 54,82 млн грн.

Чернігівський активіст Олександр Гашпар на своїй сторінці у Фейсбук уточнює, що на ремонт дороги по цій вулиці витрачено більше. Зокрема, у 2017 році управління ЖКХ на додаткові роботи виділило «ШБУ 14» ще 6,88 млн грн. (додатковими угодами сума була зменшена до 4,53 млн грн.), а у серпні цього року – ще 22,06 млн грн. Обидва рази була застосована переговорна процедура, оскільки під час будівництва було змінено проектне рішення, що призвело до зміни обсягів робіт з подальшим коригуванням проектно-кошторисної документації. Тобто, загалом у 2017-2018 рр. управління ЖКГ замовило «ШБУ 14» капремонт дороги вул. Рокоссовського на 81,41 млн грн.

Як з’ясували журналісти UA: Чернігів, цьогоріч на дорозі відремонтованої вулиці з’явилися ями. Зокрема, напроти колишнього кінотеатру «Перемога» та на перетині з вул. Шевченка, біля зупинки «Всіхсвятська».

Начальник управління ЖКГ Ярослав Куц каже, що  причини деформації дорожнього покриття поки не виявили, та запевняє, що виправляти деформовані місця будуть наступної весни. «Якщо це провина підрядної організації – воно буде все виправлено за їхній кошт», – повідомив Куц.

Підрядник «ШБУ 14» давав гарантію 5 років. Керівник компанії Олександр Харчук каже, що вона розповсюджується лише на саме дорожнє покриття. Деформувалася ж, на його думку, – основа дороги. Він вважає, що причина просадок на відремонтованій дорозі пов’язана зі старими інженерними комунікації, котрі знаходяться під асфальтобетонним покриттям.

Від «Наших грошей»:

Олександр Харчук, екс-депутат Чернігівської облради від Партії регіонів, раніше був співвласником «ШБУ № 14»

Засновниками «ШБУ № 14» є Костянтин Будьонний та його ж ТОВ «Кабельний телевізійний центр м. Чернігова». Раніше Будьонний був партнером мера Чернігова Владислава Атрошенка («Блок Петра Порошенка») по ТОВ «Ріел Ко.».

Підписантом «ШБУ №14» є Тетяна Нагорна – екс-директор ДП «Тех-Сервіс» ТОВ «Телеорганізація «Ніса», власником якого є Владислав Атрошенко.

Останнім часом, «ШБУ 14» вигравав майже всі тендери у Чернігові на проведення ремонту доріг.


http://nashigroshi.org/2018/10/01/u-chernihovi-shvydko-deformuvavsya-asfalt-na-dorozi-vidremontovanyj-za-80-miljoniv-firmoyu-otochennya-mera/

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини