Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:20:33

Обговоренно питання визначення меж регіонального ландшафтного парку "Ялівщина"

22.09.2018   13:20Агенцiя

Питання визначення меж регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» залишається спірним вже протягом тривалого часу.

З метою ефективного функціонування та охорони об’єкту природно-заповідного фонду, враховуючи рішення дев’ятнадцятої сесії шостого скликання обласної ради від 28 березня 2014 року «Про створення регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» розроблений проект землеустрою щодо організації та встановлення меж території об’єкту природно-заповідного фонду регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», площею 168,7 га на території Чернігівської міської ради.

На сьогодні, зазначений проект землеустрою залишається не погоджений Чернігівською міською радою відповідно до чинного законодавства.

Через це відповідний комунальний заклад не може повноцінно здійснювати свою природоохоронну діяльність.

На нараді, яка відбулася у приміщенні Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації за участю представників Чернігівської міської ради, директора КЗ «РЛП «Ялівщина», розробника проекту ПП «Десна-Експерт-М», прокуратури та громадськості розглядалося питання погодження проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

В результаті тривалого обговорення представниками Чернігівської міської ради вкотре відмовлено у погоджені зазначеного проекту, посилаючись на те, що при створенні РЛП «Ялівщина» допущено помилки у площі і реально такої площі там не існує та запропоновано повернутись до цього питання після розроблення детального плану території.

Тому, питання погодження проекту землеустрою щодо організації та встановлення меж території об’єкту природно-заповідного фонду регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», площею 168,7 га на території Чернігівської міської ради залишається відкритим.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.