Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:48:54

Податкова розшукує нелегальних працівників на підприємствах Чернігівщини

12.09.2018   14:14Агенцiя

Наразі, в рамках виконання доручення Прем’єр-міністра України, Головним управлінням ДФС у Чернігівській області в ході проведення перевірок значна увага приділяється виявленню нелегальної найманої праці.

Так, лише за інформацією управління аудиту, протягом червня-серпня поточного року в ході проведення перевірок встановлено факти використання праці офіційно неоформлених працівників у  16 суб’єктів господарювання, в яких по завершенню перевірок було законно працевлаштовано 17 працівників. Всього ж з початку року, у суб’єктів що перевірялись аудиторами ГУ ДФС області, кількість найманих працівників до проведення перевірок становила 1097 працівників, а  після перевірок - зросла на 48 і становить 1145 працівників.

Приміром,  під час спільної перевірки, за участі співробітників державної міграційної служби та Національної поліції, одного із ресторанів, розташованого в центрі міста Чернігова, було виявлено 2 працівники без офіційного працевлаштування.

Нагадаємо, що законодавством передбачено штрафну санкцію за одного нелегального працівника в розмірі 30 мінімальних заробітних плат, або 111690 гривень.

Отже, за результатами перевірки загальна сума нарахованих штрафних санкцій перевищила 223 тис гривень.

Мабуть, зважаючи на значну суму штрафу,  власником цього розважального закладу подано до фіскального органу повідомлення про прийняття на роботу 3 працівників.
Попереджаємо суб’єктів господарювання про безумовне дотримання вимог  законодавства про трудові відносини та забезпечення належних умов праці найманим працівникам. 

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини