Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:24:50

СБУ блокувала механізм незаконного переправлення нелегалів до країн ЄС

06.09.2018   14:22Агенцiя

Співробітники Управління Служби безпеки України у Волинській області блокували незаконне переправлення нелегалів до країн Європейського Союзу.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Чернігівщини організував протиправний механізм переміщення іноземців через державний кордон поза межами пунктів пропуску.

Зловмисник підшукував іноземних громадян, які мали намір без законних підстав потрапити до ЄС та організовував їхнє тимчасове проживання в Україні. Ділок особисто супроводжував нелегалів до прикордонних районів та дистанційно керував діями «клієнтів». За свої послуги зловмисник отримував майже чотири тисячі американських доларів із особи.

Правоохоронці затримали на Волині чотирьох громадян країн Південної Азії у прикордонній смузі під час спроби незаконного перетину держкордону. Організатора нелегальної схеми співробітники спецслужби «взяли» у Рівному.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, організатору повідомлено про підозру в скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

Операція з викриття зловмисника проводилась спільно з прикордонниками під процесуальним керівництвом прокуратури.

 
Прес-центр СБ України

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини