Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:32:11

Питання квартирного обліку, черг на житло та його приватизації – прозоре і може бути перевірене громадськістю

06.09.2018   08:14

На цьому наголошувалось під час звіту керівника відділу квартирного обліку та приватизації житлового фонду Чернігівської міської ради Михайла Католика на ранковій нараді 5 вересня.

Як відомо, всього на квартирному обліку в відділі перебуває 6269 сімей. У першочерговому списку – 1613 сімей, більшість із яких це учасники бойових дій, педпрацівники, по захворюванню. У позачерговий список включено 1650 сімей, у тому числі з категорій учасників ліквідації аварії на ЧАЕС І та ІІ категорій, переселенці із радіоактивно забруднених територій, молоді фахівці, сироти.

Додатково в Чернігові квартирний облік за місцем роботи ведуть 55 підприємств, установ та організацій, на цьому обліку 2400 сімей.

Для реалізації Програми молодіжного кредитування в Чернігові в 2017 році здійснено співфінансування 2-х кредитних договорів на суму 834 тис грн, цього року профінансовано 1 кредитний договір на суму 838 тис грн.

За рахунок коштів Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву у 2017 році по Чернігові надано 5 кредитів (2,11 млн грн), у 2018-му – 1 (673 тис. грн).

На виконання Закону України “Про житловий фонд соціального призначення» у Чернігові створено фонд соціального призначення з 41 житлового приміщення. 18 житлових приміщень для тимчасового проживання заселені в установленому законом порядку відповідною категорією громадян.

На даний час тимчасово забезпечені житлом мешканці будинків по вул.Попудренка, 16 (постраждав від обвалу), та по вул. Успенського, 23 (постраждав від пожежі).

Основні завдання відділу квартирного обліку та приватизації  житлового фонду міської ради -  створення реєстру службового житла; поповнення фонду тимчасового житла та створення маневрового фонду; оновлення програмного забезпечення та переведення в цифровий формат справ квартирного обліку та приватизації. Також триває робота зі скорочення термінів розгляду заяв громадян, що надійшли до відділу з ЦНАП.

 «Питання, які вносяться відділом квартирного обліку та приватизації житлового фонду місьради на розгляд виконавчого комітету, є повною відповідальністю начальника цього підрозділу. Ці всі речі прозорі і можуть бути перевірені громадськістю», - вважає міський голова Владислав Атрошенко.

Вся інформація, яка стосується квартирної черги у Чернігові, знаходиться у відкритому доступі на сайті Чернігівської міської ради за посиланням.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини