Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:22:38

Ще три жительки Чернігівщини можуть отримати почесне звання "Мати-героїня"

05.09.2018   17:39Агенцiя

Клопотання про нагородження жінок підтримала колегія Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації на засіданні, яке відбулося сьогодні, 5 вересня.

Серед претенденток – матері п’ятьох дітей із Семенівщини та Сосниччини, а також мати шістьох дітей з Ічнянщини.

Крім того, мова йшла про заходи, які проводяться обласними та місцевими органами влади для підтримки багатодітних родин.

Так, на сьогодні в області проживає 6760 багатодітних сімей, в яких виховується майже 23 тисячі дітей. Найбільше родин з трьома дітьми – 5147, або 76 %, ще 638 сімей (9,4 %) виховують по п’ять дітей. Тринадцять родин Чернігівщини мають по 10 і більше дітей.

Більше половини (близько 3,6 тисячі) багатодітних сімей звільнені від оплати за харчування дітей в загальноосвітніх закладах області, близько тисячі родинам надана гуманітарна допомога.

На початок серпня посвідчення батьків багатодітних сімей отримали 393 родини, посвідчення дитини з багатодітної сім’ї – 1104 особи. Аби не виникало проблем з бланками таких посвідчень, в обласному бюджеті на цей рік передбачено 147 тисяч гривень на їх виготовлення.

Пільгами на оплату житлово-комунальних послуг скористалися біля 4,5 тисячі багатодітних родин; на придбання твердого палива та скрапленого газу – 1,4 тисячі сімей; на позачергове встановлення квартирних телефонів та п’ятдесятивідсоткову знижку абонентної плати за користування телефоном – 244.

Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації спільно із райдержадміністраціями та органами місцевого самоврядування проводяться заходи з поліпшення житлових та соціально-побутових умов багатодітних сімей, які виховують 5 і більше дітей, та вшанування «Матерів-героїнь». На ці потреби з обласного бюджету цьогоріч передбачено понад 425 тисяч гривень.

Окрім цього, учасники засідання розглянули хід оздоровчої кампанії. У 2018 році на організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей передбачено більше 70 мільйонів гривень. Наразі використано понад 56 мільйонів гривень (80 %). Зокрема, з обласного бюджету – біля 27 мільйонів гривень (64 % від запланованого), з бюджетів районів, міст та об’єднаних територіальних громад – понад 18 мільйонів гривень (94 %). Ще більше 11 мільйонів гривень на оздоровчу кампанію залучено з інших джерел.

На початок вересня послуги оздоровлення та відпочинку отримали 52 тисячі дітей (56,4 %). Оздоровлені близько 18 тисяч дітей (19,2 %), відпочинкові послуги надані більше 34 тисячам дітей (37,2 %). Значна увага приділена дітям пільгових категорій, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки.

Серед інших питань, розглянутих членами колегії, – ефективність роботи обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», співпраця Департаменту з ОТГ у реалізації державної політики стосовно сім’ї та молоді, фізичної культури і спорту.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини