Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:09:57

Аудитом установлено неефективне управління Козелецьким селищним бюджетом

04.09.2018   16:24Агенцiя

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області провели державний фінансовий аудит виконання бюджету селища міського типу Козелець Чернігівської області за період з 01.07.2014 по 30.04.2018.

Контрольний захід виявив неефективне використання бюджетних коштів, втрати доходів та можливих резервів наповнення доходної частини бюджету на загальну суму майже 2,1 млн грн.

Аудиторами встановлено, що через невикористання Козелецькою селищною радою власних повноважень з контролю за дотриманням зобов’язань щодо платежів до місцевого бюджету з боку платників податків і зборів, а також несплатою замовником будівництва пайових внесків селищним бюджетом недоотримано доходів на суму майже 849,7 тис. грн.

Окрім того, аудиторським дослідженням встановлено окремі випадки безпідставного заниження відсоткової ставки при передачі в оренду комунального майна та використання земельної ділянки комунальної власності без оформлення договірних відносин, через що селищний бюджет недоотримав доходів на загальну суму 42,5 тис. грн.

Установлено випадки прийняття керівництвом неефективних рішень та недотримання вимог бюджетного законодавства, що призвело до неефективних витрат на загальну суму 188,0 тис. грн, а саме:

виготовлення у 2016 році проектно-кошторисної документації, яка своєчасно не використана за призначенням, на суму майже 110,0 тис. грн. призвело до тривалого відволікання бюджетних коштів і надалі може призвести до втрат бюджету на зазначену суму;

через нераціональний розподіл селищною радою бюджетних коштів при організації харчування в закладах дошкільної освіти Козелецької селищної ради спричинено неналежне виконання норм харчування споживачів освітніх послуг і, як наслідок, призвело до неефективних витрат на суму майже 78,0 тис. грн.
Також аудитом визначено інші можливі резерви наповнення бюджету селища за рахунок залучення додаткових надходжень на загальну суму понад 820,0 тис. грн.

За результатами аудиторського дослідження селищній раді надано низку пропозицій, реалізація яких дасть змогу суттєво збільшити наповнення місцевого бюджету.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини