Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:00:10

Відбувся другий Всеукраїнський Бізнес-фест "Разом до успіху"

03.09.2018   13:42Агенцiя

2 вересня в Україні традиційно відзначають День підприємця. Та лише в Чернігові це професійне свято, за ініціативи місцевих бізнесменів, перетворилося у справжній фестиваль, який, до того ж, став уже всеукраїнським.

Поздоровити «винуватців» свята сьогодні на головний майдан міста на Десні - Красну площу - прийшли керівники обласної та Чернігівської міської влади, а разом з ними представники громадськості та гості з інших регіонів нашої держави.

Розпочалося дійство приємностями для самих винуватців свята. На головній площі Чернігова кращі з кращих отримали почесні відзнаки.

Згодом все зібрання на чолі із заступником голови ОДА Сергієм Сергієнком, першим заступником голови обласної ради Валентином Мельничуком та міським головою Владиславом Атрошенком рушило до Центрального парку культури і відпочинку.

А там - смачні, корисні та цікаві локації. Малечі пропонували всякі розваги, а дорослі тим часом дегустували та купували різноманітну продукцію. Була можливість й отримати консультацію:

від державних органів —  Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби в області, служби зайнятості, Головного територіального управління юстиції в області, ДСНС в області;

від бізнесу - банківських та юридичних структур, аудиторів та бухгалтерів, ІТ–компаній, агенцій з нерухомості та туристичних фірм, фітнес-центрів, а також освітніх закладів позашкільного та альтернативного навчання, фірм із виготовлення меблів та авторемонтних послуг.

Про свою роботу розповідали й громадські організації.

- Чернігівщина впевнено нарощує експорт. Розірвання дружніх стосунків з Російською Федерацією відкрило підприємцям нові ринки, нові перспективи. Наш товар можна побачити на полицях всього світу.

Активно розвивається харчова галузь, зокрема в частині створення продукту з доданою вартістю. Маємо успіхи у легкій промисловості. Наразі ведуться перемовини щодо отримання більших замовлень у сфері машинобудування.

В області працює чимало потужних виробництв, та все ж більшу часту надходжень до бюджету складають податки малого та середнього бізнесу.

Підприємці відчули полегшення у сфері оподаткування. Однак, тут нам ще є над чим працювати, — зазначив Сергій Сергієнко.

Читати також: Юлія Свириденко: підприємства Чернігівщини збільшили поставки товарів до країн ЄС

Варто зазначити, що Чернігівщина вже має досвід організації таких свят: тиждень тому відбувся ще один колоритний захід — Фестиваль молока.

- Такі заходи є дуже корисними з точки зору комунікації. Підприємці можуть не лише налагодити певні ділові контакти, а й поспілкуватися безпосередньо зі своїми споживачами. Ми от уже занотували кілька побажань від покупців, — зауважив представник компанії "Добродія Фудз" (виготовленні пластівців)  Костянтин Ільченко.

 Цікаво, що ініціаторами саме такого формату Дня підприємця є самі ж представники бізнесу. Органи влади області залюбки підтримали ідею.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини