Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:12:39

Газові лічильники підприємств та установ мають бути обладнані модемами

22.08.2018   08:20Агенцiя

Не пізніше 1 травня наступного року у відповідності до вимог НКРЕКП власники комерційних вузлів обліку, простіше кажучи, лічильників газу, зобов’язані облаштувати на них засоби дистанційної передачі даних. Такі пристрої забезпечують безперервну можливість дистанційного зчитування (контролю) та передачі даних з вузлів обліку до оператора газорозподільної системи.

Наскільки готові до такого нововведення бюджетні установи області, обговорили на нараді, проведеній заступником голови облдержадміністрації Сергієм Сергієнком.

Як зазначив т.в.о. завідувача Сектору НКРЕКП у Чернігівській області Володимир Титаренко, такі вимоги — не примхи НКРЕКП або викачка грошей, а один з етапів приведення системи енергоспоживання в Україні у відповідність до європейських норм. Щодобове зчитування показників споживання газу дозволить краще розраховувати та контролювати відповідні потреби й обсяги.

За інформацією заступника директора Департаменту ЖКГ та ПЕК облдержадміністрації Андрія Яроша, в області встановлення на лічильники засобів дистанційної передачі даних потребують 450 бюджетних установ. Частково пристрої вже встановлено, проте у багатьох закладах їх ще нема.

Причин, які заважають швидкому виконанню вимог, кілька. Серед найрозповсюдженіших — висока вартість облаштування та відсутність відповідних призначень у бюджетних кошторисах. Представники райдержадміністрацій, які брали участь у нараді, скаржилися на невиправдано високу ціну модемів. До сьогодні в області вони використовувались лише двох типів і, зважаючи на високий попит, виробники, на думку керівників районів, значно завищили їх вартість.

Сергій Сергієнко доручив фахівцям Департаменту ЖКГ та ПЕК вивчити питання, з’ясувати, чи існують більш дешеві, але відповідно сертифіковані варіанти в Україні або за її межами. А у разі потреби й ініціювати сертифікацію більш доступного за ціною обладнання.

Знайдено вихід і з ситуації з відсутністю бюджетних коштів на переобладнання котелень: якщо їх не буде виділено при перерозподілі цьогорічних призначень, їх передбачать у видатках наступного року. Проте у будь-якому з цих варіантів для вчасного початку опалювального сезону та безперебійного газопостачання керівництво установи обов’язково мусить подати до «Чернігівгазу» гарантійного листа із зобов’язанням встановити засоби дистанційної передачі даних до 1 травня 2019 року.

— Гарантійні листи мають бути подані найближчими днями. Проте підготовку документації та придбання обладнання також не слід відкладати до останнього. Адже з наближенням вказаної дати і ціни можуть зрости, і черга на виконання робіт може з’явитися. Тож не варто створювати ажіотаж, — наголосив заступник голови облдержадміністрації.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини