Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:16:06

Онкодиспансер впроваджує нові методи лікування

21.08.2018   07:37Агенцiя

Нові методи лікування в онкодиспансері впроваджують одразу за кількома напрямками. Один із них − це лапараскопічні операції, коли інструмент вводиться через невеликі проколи, на противагу класичному розрізу. Нова методика дозволяє хірургу бачити всі органи на моніторі. Лапароскопія менш травматична для пацієнта. Такі операції – не нова тема в українській хірургії, проте нова конкретно в онкології.

За словами головного лікаря Чернігівського обласного онкологічного диспансеру, хірурга-онкогінеколога Валерія Зуба, в онкологічній допомозі лапароскопія використовується досить рідко, навіть існувала така думка, що онкологічні захворювання слід оперувати тільки відкритим доступом. Втім останнім часом у провідних клініках світу лапароскопія поступово витискає відкриту хірургію.

У Чернігівському обласному онкологічному диспансеру майже половина оперативних втручань виконується лапароскопічним доступом. На сьогодні онкодиспансер має необхідне лапароскопічне обладнання у двох операційних, однак є потреба в укомплектованні третьої.
 − Розширення потенціалу дозволить здійснювати лапароскопічні операції не лише в гінекології, а й в урології, торакальній хірургії, – говорить про перспективи Валерій Зуб.

Ще один затребуваний напрямок сьогодення – пластичні мамологічні операції на молочній залозі, якщо та вражена пухлиною. Минулого року в онкодиспансері такий вид допомоги був затребуваним для 70 жінок. Усі оперативні втручання пройшли успішно, у жодної з пацієнток не відбулося погіршення стану чи зниження ефективності лікування. Опрацьований метод дозволяє покращити результати лікування, а отже, відповідно, і зменшити смертність, про що говорять статистичні дані онкологічного диспансеру: за останнє десятиріччя смертність від раку зросла на 12%, тоді як показник смертності від раку вдалося більш-менш стабілізувати.


КЛПЗ "Чернігівський обласний онкологічний диспансер"

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини