Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:24:26

В якому стані програма “Доступні ліки” та де в Чернігівській області можна отримати ліки

18.08.2018   11:48Агенцiя

Загалом новий перелік препаратів містить 261 торгову назву, що на 22 препарати більше, ніж у минулому реєстрі.

3 серпня 2018 року Міністерство охорони здоров’я затвердило новий реєстр препаратів урядової програми “Доступні ліки”, які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати безоплатно або з незначною доплатою – Наказ МОЗ України від 03.08.2018 № 1446

До оновленого реєстру ліків увійшов 261 препарат. 59 із цих препаратів пацієнти зможуть отримувати повністю безоплатно. Нагадаємо, раніше у програмі брали участь 239 препаратів загалом і 47 безоплатних.

Прогнозована кількість упаковок безоплатних для пацієнтів ліків також зросте: якщо у минулому півріччі пацієнти могли отримати близько 10 мільйонів упаковок, то впродовж наступних 6 місяців їх кількість становитиме понад 14 мільйонів.
 
“Програма “Доступні ліки” є успішною політикою відшкодування. Мільйони українців щомісяця отримують ліки безоплатно чи із суттєвими знижками. Програма продовжує динамічно розвиватися: лікарських засобів стає більше, ціни на них стають менші. І це все відбувається добровільно, адже виробники за власною ініціативою зменшують ціни на ліки, щоб потрапити до програми та переліку безоплатних препаратів”, - зазначив заступник міністра Роман Ілик.

До списку безоплатних препаратів входять не лише препарати українських виробників, а й відомих іноземних компаній. Так, для прикладу, щоб потрапити до нового переліку препаратів, що на 100% відшкодовуються за кошти держбюджету, компанія КРКА (Словенія) знизила ціну майже на 72%. Ціни знизили також компанії Orion (Фінляндія) та AstraZeneca (Швеція). В середньому ціни на препарати програми знизилися майже на 7%.

В Чернігові отримати ліки можна в аптечних пунктах наступних фірм:
-    КП “Ліки Україна”;
-    ПП “Світ Здоров’я –ЗЖС;
-    ПП Фірми “Медінтех”;
-    ТОВ “Фірми “СНГ”;
-    ТОВ “Регіональна аптечна мережа РУАН”;
-    “Аптека здоров’я”;
-    ТОВ “Мед-сервіс”;
-    ТОВ “Аптека 180”;
-    Центральна районна аптека №38.

Перелік всіх аптек Чернігівської області, та їх адреси можна переглянути за посиланням.

За словами експерта з медичної реформи проекту “Медіашкола з Децентралізації. Курс-ІІ”, який реалізує Центр Ейдос за підтримки програми U-Lead  Євгенія Гончара, зараз отримати безкоштовні ліки за цією програмою доволі просто.

“Потрібно звернутись до лікаря, який має дати виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, де на дверях є наліпка “Доступні ліки” та отримати обрані препарати”, - підкреслив експерт.
Нагадаємо, урядова програма “Доступні ліки” почала діяти у квітні 2017 року. За час роботи програми пацієнти отримали ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми за понад 23 млн рецептів на суму понад 1 млрд грн. Кожна третя аптека бере участь у програмі – нині їх 7 808.


Чернігівська обласна ГО ЦПСА

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини