Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:30:59

Держрезерв за 115 мільйонів купив дизель у кубла, яке підозрюють у бодяжництві на території Держрезерву

17.08.2018   08:03Агенцiя

Державне агентство резерву України 13 серпня за результатами тендеру замовило ТОВ «Газтрим» дизельного палива на 114,75 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До жовтня для ДО «Комбінат Айстра» в Чернігові поставлять 3 600 т дизпалива довготривалого зберігання ДП-ДЗ виду І або арктичного дизпалива ДП-Арк-Євро5-В0 по 31 875 грн. за тонну.

Це на 10% дорожче від середньої гуртової ціни звичайного літнього дизелю на ринку, яка, за даними «EnKorr», нині становить 28 940 грн./т. Раніше це видання писало, що арктична марка дорожча на $50 за тонну (1 367 грн./т за нинішнім курсом). Отже, розрахункова ринкова вартість арктичного палива складає приблизно 30 307 грн./т, що на 5% дешевше.

Переможець подав документи на дизель ДП-Арк-Євро5-В0 від ПАТ «Укртатнафта» Ігоря Коломойського та ДТ-З-К5 класу 2 від ВАТ «Мозирський нафтопереробний завод» (Білорусь) та лист-підтвердження від ПП «Торговий дім «Фонтекс-Арго» без конкретного адресата про те, що воно є постачальником нафтопродуктів для фірми «Газтрим».

Гарантійний термін зберігання палива, виробленого не раніше ніж за три місяці перед закладанням у держрезерв, складає п’ять років. Ціна угоди на 0,4% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 115,20 млн грн. Конкурентами на тендері були ТОВ «Торговий дім «Сокар Україна» Державної нафтової компанії Азербайджанської Республіки і ТОВ «Торум» із групи Грановського-Адамовського.

Столичний «Газтрим» киянина Олександра Давидкіна вперше отримав державний підряд, хоча раніше брав участь у торгах. Разом із тим, ця компанія вже фігурує у кримінальній справі проти прикордонників щодо незаконного імпорту дизелю з Росії. Паливо було перевантажене в нейтральних водах із російських в українські судна, а потім ввезене в Україну через Дніпропетровський річковий порт під виглядом власності «Газтриму».

«Газтримовський» постачальник «ТД «Фонтекс-Арго» Олександра Ріпка теж є фігурантом кримінального провадження. За даними слідства, підконтрольне цій фірмі ТОВ «СПК» (директор – Олександр Ріпко, засновниця – Світлана Коротаєва) нелегально виготовляє низькоякісне паливо в тому числі прямо на території нафтосховища ДО «Комбінат Айстра», куди передбачена поставка дизелю за нинішнім договором «Газтрима». У цій схемі фігурує ціла низка фірм, зокрема ТОВ «Енергетична альтернатива-7» Ігоря Вартанова з Кам’янського.

Крім того, «СПК» зайняла третє місце в рейтингу «EnKorr» за перший квартал 2016 року серед імпортерів присадок і проміжних продуктів нафтопереробки, які використовують у тому числі для нелегального виробництва палива.


http://nashigroshi.org/2018/08/15/derzhrezerv-za-115-miljoniv-kupyv-dyzel-u-kubla-yake-pidozryuyut-u-bodyazhnytstvi-na-terytoriji-derzhrezervu/

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.