Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:04:20

Проведено 167 документальних перевірок суб’єктів господарювання - юридичних осіб

13.08.2018   11:42Агенцiя

За інформацією управління аудиту Головного управління ДФС у Чернігівській області протягом січня - липня 2018 року проведено 167 документальних перевірок суб’єктів господарювання - юридичних осіб. Це на третину менше ніж у відповідному періоді минулого року.

За результатами проведених перевірок встановлено заниження податкових зобов’язань з податку на додану вартість на 69 млн.грн, що на 27 млн.грн більше аналогічного періоду минулого року. Надійшло до бюджетів усіх рівнів 22  млн.гривень.

Крім того,  аудиторами області зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 5,4 млн.грн, що дозволило упередити несплату цього податку у наступних податкових періодах майже на 1,0 млн.гривень.

Як зазначив начальник управління аудиту Євгеній Шульга, документальні перевірки підприємств щодо дотримання вимог податкового та митного законодавства здійснюються при наявності у них податкових ризиків щодо несплати сум податків, зборів. Такі ризики визначаються системою ризикоорієнтованого відбору та іншою податковою інформацією ДФС України.

За словами податківця, у поле зору аудиторів перш за все  підпадають суб’єкти господарювання, які  мають наступні критерії ризиків:
 рівень сплати податку на прибуток нижчий на 50 та більше відсотків за рівень сплати податку по відповідній галузі;
рівень сплати податку на додану вартість нижчий на 50 та більше відсотків за рівень сплати податку по відповідній галузі;
наявність відносин з контрагентами, які знаходяться в розшуку, або ліквідовані, або визнані банкрутами;
наявність інформації про непідтвердження реального здійснення операції з придбання;
наявність розбіжностей у платника податків згідно із системою автоматизованого співставлення податкового зобов'язання та податкового кредиту у розрізі контрагентів (завищення податкового кредиту) та інші.

ГУ ДФС у Чернігівській області звертається до керівників підприємств, установ та організацій, підприємців та громадян з проханням чітко усвідомлювати, що сплата податків - це плата за цивілізацію та добробут мешканців України та Чернігівщини зокрема.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини