Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:59:58

Полювання на державному кордоні заборонено

03.08.2018   07:54Агенцiя

З 16-ї години 4 серпня розпочинається сезон полювання на пернату дичину, який триватиме до 18 листопада 2018 року.

Велика кількість мисливців вже зібралися на полювання, але при цьому їм необхідно пам’ятати, що у відповідності до пункту 21  Постанови Кабінету Міністрів України від 27.07.98 року № 1147 “Про прикордонний режим”, полювання у прикордонній смузі здійснюється з обов’язковим інформуванням розпорядником полювання або особисто мисливцем органів або підрозділів Державної прикордонної служби, в межах відповідальності яких буде проводитися полювання, у порядку, передбаченому пунктом 17 цього Положення, а саме із зазначенням початку і строку полювання, прізвища, імені та по батькові осіб, що його провадитимуть.

Інформування здійснюється письмово не пізніше ніж за 24 години до початку полювання, зокрема за допомогою факсимільного зв’язку або електронної пошти. Контактна інформація розміщується Адміністрацією Держприкордонслужби на інформаційних стендах, офіційному веб-сайті, а також в засобах масової інформації.

У смузі місцевості між лінією державного кордону та лінією прикордонних інженерних споруд полювання забороняється.
Крім того у відповідності до наказу Чернігівського прикордонного загону від 12.04.18 р. №450-АГ з метою посилення контролю за дотриманням прикордонного режиму, запобігання правопорушенням в межах прикордонної смуги і контрольованих прикордонних районів та для захисту національної безпеки на державному кордоні України діють додаткові тимчасові обмеження на в’їзд і проведення робіт в межах Новгород-Сіверського, Семенівського, Корюківського, Сновського, Городнянського, Ріпкинського та Чернігівського контрольованих прикордонних районів.

Зокрема ними передбачено заборону:
•     на перебування громадян з 22.00 до 6.00 в смузі місцевості від прикордонних знаків (інформаційно-попереджувальних знаків) в глибину прикордонної смуги на відстань до 100 метрів (крім осіб, які займаються сільськогосподарською діяльністю на власних земельних ділянках (паях), які знаходяться в цій смузі з обов’язковим інформуванням підрозділу охорони державного кордону, у зоні відповідальності якого будуть проводитись такі роботи);
•    на перебування та проведення громадянами України та іншими особами будь-якої діяльності в профілактичній смузі, без завчасного, не пізніше ніж за 12 годин до початку їх в’їзду (входу, перебування) та проведення діяльності, інформування підрозділу охорони державного кордону, у зоні відповідальності якого розташована ця смуга;
•    на полювання в межах профілактичної смуги вздовж лінії державного кордону;
•    здійснення рибальства в темний час доби на берегах річок Дніпро та Сож, які проходять вздовж головного фарватеру, а також річок Десна та Судость без інформування підрозділу охорони державного кордону в межах відповідальності якого проводиться рибальство.

Слід також нагадати, що розпорядженням Чернігівської обласної адміністрації від 22.05.2018 року №283 «Про визначення ширини прикордонної смуги в Чернігівській області», визначено ширину прикордонної смуги в межах Чернігівської області вздовж державного кордону на його сухопутних ділянках і вздовж берегів прикордонних річок, озер та інших водойм у межах прилеглих до кордону територій, де запроваджуються прикордонний режим, 10 км від лінії державного кордону в тил території України, але не менше від ширини смуги місцевості, що знаходиться в межах від лінії державного кордону до лінії прикордонних інженерних споруджень.


Помічник начальника прикордонного загону - начальник прес-служби підполковник О. Дудко

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини