Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:32:58

Напрацьовано конструктивні пропозиції стосовно створення реабілітаційного Центру надання комплексної допомоги учасникам АТО

02.08.2018   10:11Агенцiя

1 серпня в обласній раді відбулося третє засідання робочої групи щодо вивчення питання створення Центру надання соціальної, медичної та психологічної допомоги учасникам бойових дій, учасникам антитерористичної операції, членам їх сімей та членам сімей загиблих воїнів, яке провів її співголова, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

Днями раніше члени робочої групи ознайомились з інфраструктурою державного закладу «Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці», комунальних лікувально-профілактичних закладів «Чернігівський обласний госпіталь ветеранів війни», «Чернігівський обласний кардіологічний диспансер» та «Чернігівська обласна лікарня».

Про результати відвідування лікувальних закладів та можливі шляхи створення Реабілітаційного центру для комплексної реабілітації учасників антитерористичної операції та членів їх сімей поінформував присутніх Андрій Требух, голова Ради ветеранів АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) воїнів АТО при Чернігівській міській раді. Він озвучив пропозицію створити Центр надання комплексної допомоги учасникам АТО у вигляді некомерційного комунального закладу обласної ради на базі вузлової лікарні станції Чернігів Південно-Західної залізниці для проходження психологічної і соціальної реабілітації. Питаннями проведення діагностичного обстеження та лікування учасників АТО опікуватиметься обласна лікарня.

У свою чергу, директор Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Валерій Дудко розповів про можливі шляхи фінансового забезпечення майбутнього Центру надання комплексної допомоги учасникам антитерористичної операції та вказав на юридичні аспекти, які необхідно узгодити для реалізації такого проекту.

Про статус цілісного майнового комплексу державного закладу «Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці» поінформував заступник начальника Управління комунального майна обласної ради Сергій Свиридов.

На засіданні робочої групи також були присутні та висловили свої пропозиції щодо створення реабілітаційного Центру надання соціальної, медичної та психологічної допомоги учасникам бойових дій, учасникам антитерористичної операції, членам їх сімей та членам сімей загиблих воїнів начальник Управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації Петро Гармаш, заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Катерина Тимощенко, керівники комунальних лікувально-профілактичних закладів, представники Громадської ради при обласній державній адміністрації та інші.

Валентин Мельничук, заслухавши виступаючих, відзначив, що обласна рада підтримуватиме і допомагатиме у створенні реабілітаційного Центру, зокрема, організаційних і адміністративних напрямках, для того аби якнайшвидше в Чернігівській області запрацював такий заклад, який би допомагав у забезпеченні діагностичного лікування, вирішенні соціальних і психологічних проблем учасників АТО та членів їх сімей.

За результатами розгляду питань порядку денного засідання члени робочої групи вирішили, що найприйнятнішим варіантом створення реабілітаційного Центру надання комплексної допомоги учасникам АТО буде пропозиція, висловлена головою Ради ветеранів АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) воїнів АТО при Чернігівській міській раді. Подальшими кроками у реалізації зазначеного проекту буде узгодження організаційно-адміністративних, юридичних, фінансових питань, у результаті чого буде напрацьовано відповідний проект рішення обласної ради.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини