Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:31:50

Майже 1300 вірян Ніжинської єпархії взяли участь у Великому Хресному ході в Києві

28.07.2018   10:19Агенцiя

27 липня, з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі та напередодні дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святковий молебень біля пам’ятника Хрестителю Русі на Володимирській гірці у Києві.

Разом із Його Блаженством за богослужінням молились ієрархи та духовенство 12 Помісних Православних Церков та усіх єпархій Української Православної Церкви, десятки тисяч православних віруючих з усієї України та групи паломників з Білорусі, Молдови, Румунії та інших країн. Нагадаємо, що на урочисті торжества з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі в Київ прибули делегації Помісних Православних Церков.

З благословення Високопреосвященнішого Климента, Архієпископа Ніжинського і Прилуцького, участь в молебні, масштабній багатотисячній хресній ході із вісьмома чудотворними святинями до Свято-Успенської Києво-Печерської лаври взяли близько 1300 священнослужителів та вірян Ніжинської єпархії Української Православної Церкви.

Загалом у молитовній ході цього року взяли участь 250 тисяч православних вірян. Біля поклінного хреста на вулиці Грушевського Його Блаженство разом із усім духовенством та мирянами помолився за упокій душ тих, хто загинув у трагічних подіях лютого 2014 року.

Хресний хід супроводжували великі святині: мощі святого благовірного князя Володимира, священномученика Климента, єпископа Римського, великомученика Георгія Побідоносця, стопа святого апостола Андрія Первозваного, образ із часткою мощей апостола Андрія Первозваного, Зимненська ікона Божої Матері, ікони з часткою мощей священномученика Володимира, митрополита Київського, та преподобного Серафима Саровського.   


Нежинская епархия

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини