Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:25:06

Секрети успіху:громади, де чути голос молоді

10.07.2018   13:14Агенцiя

З вересня 2017 року, громадська організація «МАРТ» розпочала реалізацію проекту «Громада, де чути голос молоді», який був впроваджений для сприяння молоді Чернігівщини у створенні умов задля активної участі у житті громади, самореалізації, забезпеченні рівними можливостями, реалізації інтересів та потреб, прав та свобод, створенні молодіжного простору в громаді.

І вже 9 липня цього року було презентовано успішні результати цього проекту під час конференції«Участь молоді – запорука розвитку громади».
Учасниками проекту, новими лідерами та агентами змін у себе на місцях стали п’ять команд зп’яти об’єднаних територіальних громад (ОТГ)Чернігівської області:Кіптівської, Корюківської, Лосинівської, Сосницької та Коропської.

І щонайважливіше, команди мали змішаний склад, і окрім громадських активістів з числа представників місцевої молоді, участь у проекті взяли безпосередньо представники органів місцевої влади, місцевого самоврядування та представники інституцій, що працюють в інтересах молоді.

В ході проекту команди пройшли спільне навчання, організовували в своїх ОТГ просвітницькі заходи для представлення цілей та завдань проекту, знайомили мешканців громад з роботою молодіжних рад, інструментами участі та впливу на місцеві політики, налагодження діалогу і співпраці з іншими населеними пунктами, організовували заходи для активізації молоді.

Та найбільшим здобутком проекту стали розроблені командами положення щодо роботи молодіжних рад в своїх ОТГ, більша частина яких вже затверджена на місцевому рівні і впроваджується в діяльність.
Більше про результати проекту, дослідження щодо молодіжної політики та участі молоді в регіоні, а також історії успіху учасників проекту, за словами організаторів, можна буде знайти у публічному звіті у вигляді посібника, який вже невдовзі буде оприлюднено.

Конференція не була присвячена лише підсумкам проекту. Так під час заходу відбувалися обговорення та панельні дискусіїщодо перспектив та розвитку молодіжної політикив цілому та в регіоні.

До заходу долучилися Заступник Міністра молоді і спорту України, Олександр Ярема, представники Програми розвитку ООН в Україні, Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації, Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради, КП «Обласний молодіжний центр» Чернігівської обласної ради, Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування та громадської спілки«Освітній дім прав людини в Чернігові».

Проект «Громада, де чути голос молоді» добіг кінця, проте процес активізації участі молоді в житті громади і прийнятті рішень  тільки набирає обертів. І результати цього процесу,  подібні проекти й ініціативи –це нові кроки у напрямку демократичного майбутнього країни. Сподіваємось, що і наш проект стане своєрідною інструкцією та позитивним прикладом для інших громад Чернігівщини й України.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини